Početna - SPORT - Međunarodni teniski turnir 47. Istarska rivijera u Opatiji

Međunarodni teniski turnir 47. Istarska rivijera u Opatiji

Najstariji hrvatski međunarodni teniski turnir u Opatiji od 22. do 31. ožujka

Istarska rivijera igra se u tri grada – Poreču, Rovinju i Opatiji i jedan je od najstarijih međunarodnih teniskih turnira u Hrvatskoj. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale te na njemu sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta. Poreč je bio prvi grad domaćin turnira Istarske rivijere a domaćin drugog turnira od 18. – 24. ožujka bio je Rovinj. Treći dio turnira biti će održan u Opatiji od 22. do 31. ožujka. 2019.

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 15.000,00 USD po turniru, a svaki od njih boduje se za svjetsku ITF ljestvicu. Odlična je to prilika tenisačima da igraju u jakoj konkurenciji i osvoje ITF bodove, a gledateljima pruža užitak gledanja vrhunskog tenisa. S obzirom na nova pravila ITF-a po kojima su u ždrijebu kvalifikacija 24 igrača, na sva tri turnira organizirat će se pretkvalifikacije. Ove godine na turniru će sudjelovati ukupno stotinjak tenisača.

Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih. U glavnom turniru pojedinaca sedmorica su hrvatskih tenisača: Admir Kalender, Domagoj Bilješko, Duje Kekez, Roko Horvat, Zvonimir Orešković, Alen Rogić Hadžalić i Nikola Bašić.

Treći turnir u sklopu Istarske rivijere održati će se u Opatiji od 22. do 24. ožujka. Glavni turnir igrati će se od 26. do 31. ožujka 2019.

Prvi nositelj opatijskog turnira je Mađar Mate Valkusz, a od domaćih mladih igrača spomenimo Duju Kekeša, Franju Raspudića, Roka Horvata, Patrika Stepanića, Franu Ninčevića.

Grada Opatija godinama podržava ovu manifestaciju, a ove je godine Sportskom savezu grada Opatije prepustio raspored sredstava za javne potrebe u sportu u iznosu od 3 milijuna i 350 tisuća kuna za rad klubova i manifestacije, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić na konferenciji za novinare.

Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije smatra kako je Istarska rivijera manifestacija vrlo bitna za sportsko brendiranje grada te se zahvalio Teniskom klubu Opatija na dugogodišnjem djelovanju i radu s mladima i djecom. Prema tvrdnjama Gordana Širole, predsjednik Teniskog kluba Opatija u klubu ima mnogo perspektivnim malih i mladih igrača od 10 do 15 godina starosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Upoznajte prvu trenericu HNK Rijeke!

Da HNK Rijeka u svom djelovanju zrači posebnom “vibrom” i da u sportskoj Hrvatskoj sve glasnije priča jednu svoju i ...