Početna - IZDVOJENO - Melodije Istre i Kvarnera u Kastvu
kastav
foto: croatia.hr

Melodije Istre i Kvarnera u Kastvu

Pozivaju se svi ljubitelji domaćih melodija da nam se pridruže u srijedu 25.06.2014. godine na kastavskoj Crekvini gdje će se održati festivalska večer Melodija Istre i Kvarnera. Nakon duge stanke MIK dolazi u Kastav slaveći 50. godišnjicu svog uspješnog djelovanja. Ovogodišnjim odvijanjem jedne festivalske večeri MIK će po četrnaesti put gostovati u Kastvu.

Festival svake godine gostuje po gradovima Istre i Kvarnera, područja koje porkivaju tri županije na zapadnom dijelu Hrvatske. To je festival koji je temeljen na etno glazbi kraja u kojem se odvija i to glazbi kojoj je osnova takozvana “istarska ljestvica”.

Teskstovi pjesama pisani su većinom na “čakavici”, najstarijem obliku hrvatskog jezika, kojim se govori u ovom djelu Hrvatske. Osim “čakavice” pojavljuje se i talijanski dijalektalni jezik kojim govori ovdašnja talijanska nacionalna manjina.

Pjesme odišu toplinom i vedrinom ovog podneblja i svake godine skoro sve pjesme postaju hitovi koje se može čuti na radiju.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...