Početna - IZDVOJENO - METRO i P&G pokrenuli “Inicijativu za vodu”
Inicijativa za vodu

METRO i P&G pokrenuli “Inicijativu za vodu”

Povodom Svjetskog dana voda, METRO je u srijedu 22. ožujka pokrenuo “Inicijativu za vodu”koja će se provoditi u 28 zemalja METRO Grupe, među kojima je i Hrvatska. Kako bi djeci diljem svijeta osigurao pitku vodu, METRO je ostvario partnerstvo s P&G-om kroz program “Children‘s Safe Drinking Water” koji P&G provodi od 2004. godine.

U suradnji s američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti P&G-ovi su znanstvenici osmislili paketiće sa sredstvom za pročišćavanje vode koji u 30 minuta vodu koja nije prikladna za piće može pretvoriti u savršeno sigurnu vodu. U sklopu “Inicijative za vodu” za svaki odabrani P&G-ov proizvod kupljen u veleprodajnim centrima METRO-a od 23. ožujka do 5. travnja, METRO i P&G peteročlanoj obiteljdonirat će 1 dan pitke vode koji osigurava jedan paketić za pročišćavanje.

“S ponosom dijelimo P&G-ovu tehnologiju čišćenja vode kako bismo pomogli promijeniti živote milijuna ljudi diljem svijeta,” rekao je Predsjednik Uprave i Glavni izvršni direktor tvrtke P&G, David Taylor.“Čista voda može poboljšati zdravlje ljudi, pomoći djeci da nastave sa školovanjem i pružiti bolje ekonomske mogućnosti za obitelji. Zahvaljujemo svim kupcima koji kupovinom naših proizvoda pomažu da osiguramo čistu, pitku vodu obiteljima kojima je nasušno potrebna.”

“Kao međunarodna veleprodajna kompanija s više od 100.000 zaposlenika i milijunima kupaca, METRO Cash & Carry nosi posebnu odgovornost. Zajedno sa svojim zaposlenicima, kupcima i partnerima, fokusiramo se na rješavanje problema koji su od iznimne važnosti za naše kupce, za nas i za budućnost naše djece,” izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO-a Hrvatska.

P&G je do sada osigurao 11 milijardi litara čiste vode i uložio preko 50 milijuna dolara u osiguravanje dostupnosti čiste pitke vode. “Inicijativa za vodu” koja će se provesti u 28 zemalja u kojima METRO posluje doprinijet će ostvarenju cilja P&G-a da isporuči 15 milijardi litara čiste vode do 2020.

Više o samom programu “Children’s Safe Drinking Water” koji djeluje u 85 zemalja svijeta možete doznati na www.csdw.org.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Povodom Dana neovisnosti u Lovranu

Delegacija Općine Lovran u ponedjeljak, 07. listopada 2019. godine u 11,00 sati, povodom Dana neovisnosti, na lovranskom groblju kod centralnog ...