Početna - IZDVOJENO - Milanović i partneri pokušat će rušiti većinu kod predstavljanja Vlade?
milanović
Foto: Facebook

Milanović i partneri pokušat će rušiti većinu kod predstavljanja Vlade?

Nagađalo se da bi Hrvatska raste mogla predložiti Dragu Prgometa iz Hridi za šefa Sabora. No demantij je stigao s Facebook stranica Prgometove stranke. Poručili su da neće podržati niti SDP-ovog niti HDZ-ovog kandidata. U igri je i dosadašnji predsjednik Josip Leko. U HDZ-u pak računaju na potporu još dvoje manjinskih zastupnika. Oni namjeravaju izabrati svojeg Željka Reinera na čelnu poziciju u parlamentu. Dok iz SDP-a ne daju nikakve izjave, HNS-ova Vesna Pusić poručila je prije par dana da će se boriti do kraja i da ništa nije gotovo dok ne bude gotovo. Analitičar Žarko Puhovski pak misli da Hrvatska raste nema prevelike šanse za osvajanje saborske većine, dodaje da će probati natjerati Domoljubnu koaliciju da traži javno glasovanje.

“Jer će time većinska koalciija pokazati da unutar nje postoji nepovjerenje koje pretpostavlja da bi prilikom tajnog glasanja netko iz Most-a ili netko drugi još mogao ipak podržati eventualni prijedlog SDP-a odnosno koalicije Hrvatska raste. To je u ovom trenutku mislim vjerojatnija opcija, da pobjeđuje većinska koalicija uz laganu ćušku na koju su svi u politici navikli”, kaže Puhovski. Ipak, Milanović i njegovi partneri pokušat će rušiti većinu već kod predstavljanja Vlade.

“Odnosno konačne odluke o tomu je li mandatar prošao ili ne sa svojim prijedlogom Vlade. Do toga će doći za dva ili tri tjedna, pokušat će oboriti tu vladu, ukazivati na ovog ili onog ministra koji bi mogao biti sporan, a Vlada mora biti izabrana u cjelini. To je jedna vrsta problema, možda će pokušati pridobiti neke koji bi bili protiv toga”, rekao je Puhovski. Ipak puno realnija opcija, smatra Puhovski, je rušenje proračuna.

“Jer će budžet morati biti oskudan, a to izaziva nezadovoljstvo i tu će SDP u opoziciji raditi vlasti ono što su ne baš marljivo radili HDZ-ovci i njihovi dok je SDP bio na vlasti”, zaključuje Puhovski.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...