Početna - IZDVOJENO - Ministar Božinović posjetio “jednu od najljepših policijskih postaja u Hrvatskoj”

Ministar Božinović posjetio “jednu od najljepših policijskih postaja u Hrvatskoj”

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, 15. veljače posjetio je Policijsku postaju Opatija na novoj lokaciji u Ulici maršala Tita 151 gdje je s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Liburnije potpisao Sporazum o sufinanciranju radova za uređenje i opremanje objekta Policijske postaje Opatija.

Posjetu su nazočili glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar, načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković te potpisnici Sporazuma:  gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, načelnik Općine Lovran Bojan Simonić, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj i zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj.

Na početku posjeta ministar Božinović, svi nazočni i predstavnici medija obišli su novouređene prostorije Policijske postaje Opatija u pratnji načelnika Policijske postaje Tomislava Milkovića.

Prilikom obilaska ministar se susreo s policijskim službenicima operativnog dežurstva, temeljne, prometne i kriminalističke policije te sa službenicama na upravnim poslovima, a istaknuo je i kako je ovo jedna od najljepših postaja u Hrvatskoj.

U susretu s ministrom Božinovićem djelatnici Policijske postaje Opatija izrazili su zadovoljstvo novim prostorom, boljim i kvalitetnijim  uvjetima rada. Zadovoljstvo novim i ugodnim prostorom izrazili su i građani koje je ministar susreo tijekom obilaska upravnih poslova.

Nakon obilaska ministar i čelnici lokalnih jedinica potpisali su Sporazum  o sufinanciranju radova za uređenje i opremanje objekta Policijske postaje Opatija.

U svom obraćanju ministar Božinović zahvalio je potpisnicima Sporazuma te izrazio zadovoljstvo  preseljenjem Policijske postaje Opatija u novi prostor. Naglasio je da je odmah nakon što je uočeno da se za dosadašnju zgradu u privatnom vlasništvu plaća iznimno visok najam, potpisan aneks ugovora kojim je od travnja do kraja prošle godine ostvarena znatna ušteda. Istaknuo je : „To je taj racionalni model upravljanja sredstvima građana i to je nešto što ćemo raditi i ubuduće. Sve ugovore koji su neekonomični i neodrživi ćemo raskidati i  idemo u korištenje svih mogućih načina kako podići standard rada policijskih službenika.“

Jedan od modela za to je i suradnja s jedinicama lokalne i područne samouprave što je ostvareno i u ovom slučaju, o čemu je ministar rekao: „Suradnja između središnje vlasti lokalnih gradova i općina je put kojim trebamo ići dalje jer zadovoljan policijski službenik je sigurno i efikasniji, on je dio zajednice i ta simbioza, ta sinergija svih koji smo ovdje da služimo građanima je nešto što je poželjno i što ćemo nastaviti i dalje.“

U ime jedinica lokalne samouprave, potpisnika Sporazuma gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić istaknuo je kako su ovom postajom na dobitku građani te istaknuo bit zajedničkog rješavanja problema. Najvažnija je sigurnost građana i turista i dok god to policija izvršava i dok je u korist građana lokalne jedinice će se uvijek odazvati.

Inače, rješenje za preseljenje Policijske postaje Opatija pronađeno je u suradnji s nadležnim Ministarstvom državne imovine te je Ministarstvo unutarnjih poslova ovu nekretninu preuzelo u posjed 13. prosinca 2018. godine. U uređenju i opremanja objekta postignut je dogovor o zajedničkom ulaganju s  jedinicama lokalne samouprave, na način da je Grad Opatija sudjelovao  s 300.000 kuna, a tri navedene općine sa po 100.000 tisuća kuna. Radovi i opremanje zgrade obavljeni su tijekom siječnja, a Policijska postaja Opatija s redovnim radom na novoj adresi započela je 6. veljače.

Kao što je ministar Božinović rekao: „U novom prostoru, troškovi će se svesti samo na režije. Svi su na dobitku, stanovnici, grad i okolna mjesta, policija i državni proračun. Modelom suradnje središnje i lokalne vlasti, uštedjeli smo vrijeme i novac, a dobili efikasniji rad policije i bolju uslugu građanima.“

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...