Početna - GOSPODARSTVO - Ministarstvo turizma dodjeljuje 8,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava
Ministartvo turzima

Ministarstvo turizma dodjeljuje 8,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Žele ostvariti zacrtane ciljeve kao što su povećanje turističke potrošnje, rast prihoda od turizma, ulazak Hrvatske među dvadeset najkonkurentnijih turističkih zemalja i povećanje hotelskih smještajnih kapaciteta.

S ciljem unapređenja konkurentnosti turizma Republike Hrvatske kroz omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu, odnosno kroz jačanje javne turističke infrastrukture i konkurentnosti turističkih destinacija Hrvatske, Ministarstvo turizma objavilo je javne pozive za programe: Poticanje slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama (Hotspot Croatia), Poticanje razvoja centara za posjetitelje i Poticanje izrade regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama, na temelju kojih će dodijeliti ukupno 8,5 milijuna kuna bespovratnih potpora.

Glavni ciljevi Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama (Hotspot Croatia) su omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje. Time se postiže direktan utjecaj na povećanje turističke potrošnje kroz e-marketing i e-prodaju turističke ponude RH, ali i dodatna promocija turističkih destinacija. Sredstva iz tog programa namijenjena su jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, a iznose ukupno dva milijuna kuna. Javni poziv za ovaj program bio je raspisan prošle godine, a zbog velikog interesa i odličnih rezultata odlučeno je da se raspiše i ove (rok prijave do 2. 4. 2014. godine).

Program poticanja razvoja centara za posjetitelje za cilj ima razvoj javne turističke infrastrukture u svrhu jačanja konkurentnosti ponude, rasta turističke potrošnje i zadovoljstva posjetitelja. Namjena, odnosno predmet financiranja je izrada predstudije izvodljivosti, analize troškova i koristi ili projektne dokumentacije za izgradnju centara za posjetitelje i to za: centre za posjetitelje koji se nalaze na mjestima velike koncentracije turističkog prometa, a koji nisu nužno vezani uz atrakciju te za centre za posjetitelje koji se nalaze uz javno dostupne prirodne i kulturne atrakcije od međunarodne važnosti.

Opći cilj Programa poticanja izrade regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama jest jačanje konkurentnosti turističkih destinacija Hrvatske, dok posebni ciljevi obuhvaćaju uspostavu sustavnog i održivog upravljanja i uređenja plaža, te razvoj javne turističke infrastrukture i ponude. Predmet financiranja je izrada regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama županija, za što je osigurano tri milijuna i 500 tisuća kuna.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...