Početna - IZDVOJENO - Mirjana Rončević glavna urednica lista “Opatija”
Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, 20 godina Lista Opatija

Mirjana Rončević glavna urednica lista “Opatija”

Mirjana Rončević nastavit će obnašati funkciju glavnog urednika Lista Opatija, jer podršku za još jedan dvogodišnji mandat dali su joj jednoglasno gradski vijećnici na nedavnoj sjednici.

Tako je Gradsko vijeće svoju nedavno utvrđenu ovlast imenovanja „prvog pera“ gradskog lista iskoristilo za kontinuitet uređivačke politike koju su obje strane vijećnice ocijenile pozitivnom.

Predsjednik Uređivačkog savjeta Andrej Pošćić obrazložio je da su na natječaj stigle dvije prijave, a oni su odabrali Mirjanu Rončević, nakon što su čuli i mišljenja suradnika lista koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. Vijećnica Dujmićeve nezavisne liste Aleksandra Tramontana istaknula je da svesrdno podržava Mirjanu Rončević i da misli da i ostali dijele njeno mišljenje te ne vidi razloga zašto se morao mijenjati Statut i odluka o imenovanju prebacivati na GV, kad se svi slažu…

Jednoglasnu odluku „prizvao“ je i predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić, istaknuvši kako je i gradonačelnik Dujmić prijašnjih godina bio vrlo zadovoljan radom dosadašnje urednice te poručivši kako se, zapravo, suštinski i nije ništa promijenilo prijenosom ovlasti imenovanja urednika s gradonačelnika na Gradsko vijeće, osim što će sada urednica uživati i veći legitimitet zbog toga što su njeno imenovanje podržale sve političke opcije u vijećnici. Doduše, u trenutku glasanja o točki u radu Vijeća nisu sudjelovali vijećnik Nezavisne liste Ive Dujmića Branko Periša, predsjednik Kluba vijećnika vladajuće koalicije Fernando Kirigin, kao ni vijećnici HDZ-a, stoga je odluka usvojena s trinaest glasova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NOVI iPHONE BEZ SLUŠALICA I ADAPTERA ZA PUNJENJE

Sve su glasnija nagađanja da se Apple sprema povući potez koji se vjerojatno neće svidjeti njihovim kupcima Naime, u Apple-u ...