Početna - IZDVOJENO - Miro Kovač: “Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa, Milanoviću objasnite što je to Plan C”
Miro.Kovac
web

Miro Kovač: “Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa, Milanoviću objasnite što je to Plan C”

Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač pozvao je premijerZorana Milanovića da javnosti objasni što podrazumijeva “Plan C”.

Vlada je jučer najavila pokretanje “Plana C” nakon što je Mađarska objavila da će u ponoć zatvoriti “zelenu granicu” sa Hrvatskom.

– Milanoviću, budite ozbiljni i nemojte se igrati s hrvatskom javnošću, objasnite što je to Plan C – pozvao je Kovač premijera te dodao da “Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa”.

– Može se dogoditi da ćemo imati na desetke tisuća nesretnih ljudi odnosno izbjeglica o kojima Hrvatska sa svojim resursima neće moći skrbiti – kazao je Kovač i dodao da se obistinilo ono o čemu je HDZ govorio prije nekoliko tjedana, da “kriza upravlja Vladom, umjesto da vlada upravlja krizom” i naglasio da je to nedopustivo.

– Nedopustivo je da je vanjska granica Hrvatske, a ujedno i vanjska granica EU, nezaštićena.  Izbjeglice ulaze u Hrvatsku nekontrolirano – kazao je Kovač.

Traži od Vlade Zorana Milanovića da “omogući građanima sigurnost i da skrbi o svojim ljudima” kada već “nije u stanju upravljati krizom”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...