Početna - IZDVOJENO - Mirovinski fond uložio 82 milijuna kuna u dionice LRH

Mirovinski fond uložio 82 milijuna kuna u dionice LRH

Značajna promjena u vlasničkoj strukturi Liburnia Riviera Hotela dogodila se nedavno – AZ obvezni mirovinski fond kupio je 7,89 posto dionica LRH, uz obrazloženje da je ulaganje u hrvatski turizam jedna od njihovih strateških odrednica.

Ukupna vrijednost transakcije je iznosila 82 milijuna kuna, a fond je time svoj dosadašnji neznatni udio povećao na gotovo osam posto upravljačkih prava u kompaniji, odnosno ukupno 7,97 posto.

Dosadašnji vlasnik ovog dioničkog paketa bila je tvrtka ICF, koja je prodala ukupno gotovo 24 tisuće dionica po cijeni od 3.450 kuna. To je desetak posto ispod tržišne cijene za dionice LRH.

Tržište je pozitivno reagiralo na snažniji ulazak institucionalnih investitora u LRH, budući da takav potez naznačuje ne samo vrijednost i potencijal ove tvrtke, već i njenu stabilnost. Ulaskom ”mirovinca” svakako će biti ojačana kontrola nad događanjima u LRH, što će ojačati i povjerenje malih dioničara u procese unutar tvrtke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...