Početna - IZDVOJENO - Mišković: Na Rujevici barem do 2019, zbog UEFA-e moguće proširenje tribina
HNK Rijeka
arhiva

Mišković: Na Rujevici barem do 2019, zbog UEFA-e moguće proširenje tribina

Što se tiče gradnje stadiona na Kantridi radi se na izmjeni generalnog urbanističkog plana o čemu će odlučivati i građani Rijeke. Onime što smo do sada napravili i pokazali, mislim da će Rijeka imati jedan od najljepših stadiona koji će biti na ponos svih nas Riječana i Hrvata. Ne želim prejudicirati kada će to biti gotovo, da se mene pita bilo bi sutra, ali svemu treba svoje vrijeme. Želimo da dokumentacija bude napravljena kako treba da kasnije ne bismo imali nikakvih problema. Moram naglasiti, jer sam imao puno pitanja na tu temu, prije rušenja odigrat će se sigurno oproštajna utakmica od naše stare Kantride, otkrio je za Jutarnji list predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Zbog kapaciteta tribina stadion na Rujevici ne udovoljava UEFA-inim kriterijima za odigravanje utakmica Europske lige i eventualno Lige prvaka pa u NK Rijeci razmišljaju kako doskočiti tom problemu.

– Pokušavamo razmišljati nekoliko koraka unaprijed pa iz tog razloga radimo da se cesta koja prolazi iza sjevernoga gola pomakne još 30-ak metara unatrag. Sve to u slučaju da UEFA od nas zatraži dodavanje dvije tisuće mjesta kako bismo ispunili njihov kriterij prema kojem stadion za odigravanje utakmica Europske lige i Lige prvaka mora imati kapacitet osam tisuća mjesta. Naglašavam, ako bude trebalo, jer smo do sada uvijek dobivali dozvolu od UEFA-e nakon što smo dokazali svoju ozbiljnost investiranjem značajnih sredstava u infrastrukturu. Građevinari mi kažu da će za izgradnju Kantride trebati 20 do 24 mjeseca od dana početka izgradnje što znači da tri godine sigurno nećemo moći igrati na novoj Kantridi, a bilo bi šteta da nakon silnih ulaganja europske utakmice moramo igrati na nekim drugim stadionima, primjerice na Maksimiru, Poljudu ili na Drosini, zaključuje Mišković u razgovoru za Jutarnji list.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...