Početna - IZDVOJENO - Mladi humanitarci iz Delnica!
Foto: Nel Pavletić/ PIXSELL

Mladi humanitarci iz Delnica!

Tri puta godišnje na akcije dobrovoljnog darivanja krvi odazove se veliki broj mladih Delničana. Trend su pokrenuli još 2008. članovi udruge Re-Volt i delnički bikeri Mountain riders. Počeli su grupno odlaziti na vađenje krvi. 

Za malo mjesto kao što su Delnice, u kojem živi pretežno staro stanovništvo, broj od 962 doze krvi koje su prikupljene u 2013. godini je velik. Specifično je  da na svako darivanje dolaze novi mladi ljudi, koji su tek navršili 18 godina. Također, Delnice su na samom vrhu u županiji po darivanju krvi, što su potvrdili i iz gradskog Crvenog križa.

Zbog velikih vremenskih neprilika, darivanje u Delnicama je ove godine kasnilo, pa se umjesto u veljači održalo početkom ožujka, a zbog daljnjeg nedostatka struje, nisu mogli darivanje organizirati ni u Lokvama ni u Skradu, nego samo u Delnicama.

Ovo posljednje darivanje krvi članovi udruge su posvetili svima koji su pomogli Gorskom kotaru u vrijeme posljednje nepogode, a to su: vatrogasci, šumari iz Hrvatskih šuma, djelatnici Hep-a i pripadnici HGSS-a.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...