Početna - IZDVOJENO - Mladi Riječani proizvode majice od konoplje
Foto: web

Mladi Riječani proizvode majice od konoplje

Četvero mladih Riječana u posao je krenulo prije manje od godinu dana nakon što su Bojan Majnarić (27) i Sandro Uhač (29) istraživali sve o prirodnim i organskim materijalima te došli do zaključka kako je odjeća od konoplje ono što žele proizvoditi jer je nova na tržištu, a dobra za organizam. Prednost odjeće od konoplje kako navode mlaadi iz Roll Teeja je što štiti kožu od mikroba, gljivica, UV zračenja, zbog poroznosti vlakana po zimi grije, a po ljeti hladi, odbija vlagu od sebe i znoj puno brže isparava nego kod pamučnih tkanina.

Također napominju kako je u Hrvatskoj trenutno ilegalno proizvoditi tkaninu od konoplje, tako da su pronašli tvornicu u Los Angelesu u Kaliforniji koja prema njihovim krojevima šije majice. Na te majice u L.A.-u otisnu i print s dizajnom i iz Amerike se gotova majica šalje kupcu, gdje god da se nalazi u svijetu.
Iz Hrvatske njihov tim radi na marketingu, operativi i rastu tržišta, ubrzo nakon početka su im se pridružili Luka Belik (26) i Aleksandra Đukić (27) te sada svi predano rade na svjetskoj kampanji.

Prisjećaju se ovi hrabri mladi ljudi kako su krenuli smo s jednim dizajnerom iz Splita, no da je on povezan s dizajnerima iz cijelog svijeta te ih je povezao s njima. Danas ih u bazi imaju blizu 30, no ta brojka raste svaki dan. Oni su locirani od Južne Amerike, preko Europe, Rusije do SAD-a, Singapura i Filipina, objasnio je Luka.

Za sada rade samo na prodaji, ali cljevi za budućnost su im vratiti uporabu tog materijala za sve, uzgoj u Hrvatskoj te lokalnu proizvodnju i nova radna mjesta. Isto tako planiraju i proširiti proizvodnju s majicaa na ostale odjevne predmete ovisno o željama njihovih kupaca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...