Početna - IZDVOJENO - Mladi riječki rukometaši predstavljaju Rijeku na Qurinius Cup-u u Neussu
Mladi rukometasi
web

Mladi riječki rukometaši predstavljaju Rijeku na Qurinius Cup-u u Neussu

Mladi rukometaši Rukometnog kluba Zamet i Školsko sportsko društvo Kozala predstavljat će od 22. do 24. 5. 2015. Grad Rijeku na Quirinus Cup-u, jednom od poznatijih sportskih događaja u gradu Neussu s kojim je Grad Rijeka pobratimljen od 1990. godine.

Neuss je grad na lijevoj strani Rajne nasuprot Dusseldorfa u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija i jedan je od najstarijih gradova u Njemačkoj. Od 1990. godine grad Neuss i grad Rijeka su pobratimljeni gradovi. Grad ima 25 osnovnih škola, 10 srednjih škole i dvije specijalne škole. Grad Rijeka ima sa Realschule Holzheim posebnu suradnju zahvaljujući gospodinu Wolfgang Spangenbergu, koji je ravnatelj škole, rukometni trener i zaljubljenik u naše more. Njegovi učenici već dugi niz godina dolaze na naše more. I ove godine, u rujnu, boravit će u Lovranu i biti naši gosti. Grad Neuss posebnu pažnja posvećuje sportu. U gradu se nalazi jedinstveno zatvoreno skijalište, zatvoreni i otvoreni bazeni ,višenamjenske dvorane, skate park ,golf teren , hipodrom i mnogobrojni otvoreni sportski tereni. Jedan od najpoznatijih sportskih klubova je i Neusser HV, rukometni klub, čija prva muška ekipa igra u nacionalnoj njemačkoj Ligi.
Jedan od poznatijih sportskih događaja je Quirinus Cup, nazvan po zaštitniku grada Sv. Qirinusu. Na Duhove 2015., mladi rukometaši iz cijele Njemačke i Europe po 33.-ći put doći će u Neuss na rukometni turnir. Očekuje se 160 timova i oko 2 500 mladih sportaša. Mnogi od njih dolaze iz poznatih rukometnih klubova. Obimne pripreme obavili su brojni volonteri škola i rukometnog kluba predvođeni gospodinom Wolfgangom Spangenbergom i gospodinom Jochenom Kallenbergom. Turnir započinje u petak, 22. 5. 2015. u 17,00 sati u 15 sportskih dvorana grada Neussa s preliminarnim natjecanjima po skupinama. Sve ekipe natjecat će se u najmanje 4 utakmice. Finalne utakmice održat će se u nedjelju, 24.5. 2015. kada se očekuje i proglašenje pobjednika. Natjecanje se odvija u sljedećim kategorijama: Muški A: rođeni 1996. i mlađi, Muški B: rođeni 1998. i mlađi, Muški C: rođeni 2000. i mlađi, Muški D: 2002. i mlađi (ovdje također mogu igrati djevojke), Ženski A: rođeni 1996. i mlađi, Ženski B: rođeni 1998. i mlađi, Ženski C: rođeni 2000. i mlađi, Ženski D: 2002. i mlađi i Mješoviti E: rođeni 2004. i mlađi. Grad Rijeku predstavljaju mladi rukometaši iz Rukometnog kluba Zamet u kategoriji Muški D i Školsko sportsko društvo Kozala, u kategoriji Mješoviti E. Iako su utakmice veoma zahtjevne, a svi timovi željni sportskog uspjeha , organizatori smatraju da je ipak najvažnija stvar sam sport i druženje. Osim sportskih sadržaja sudionicima će se organizirati i zabava, a samo natjecanje završava tradicionalnim roštiljem za sve sudionike u školskom centru u Weberstraße. O važnosti natjecanja govori i činjenica da će za sve natjecatelje, prije početka natjecanja, biti organiziran prijem u Gradskoj vijećnici Neussa.
Rukometna ekipa Školskog sportskog društva Kozala : Rebić Patrik , Cezner Dorian , Udović Lara, Šulentić Ema , Matić Blaž Oprešnik Mateo, Filip Matešin, Ivančević Toma. Trener i voditelj ekipe je Igor Cvitan.
Rukometna ekipa RK Zamet: Antonio Bitunjac, Roko Lulić, Luka Cazin, Bruno Radovniković, Ivan Smojver, Bruno Zaharić, Antonio Dizdar, Ivan Jurčević, Josip Kurilić, Luka Borović, Dorian Tomljenović, Jakov Škarica, Luka Jajac, Andrej Rubeša, Leon Fućak, Andre Marjanović, Klanac Teo. Treneri i voditelji su Grbčić Filip i Ivan Pavić. U pratnji ekipa u Neuss putuju: Kim Anić, ravnateljica OŠ Kozala i Dubravka Poljak, učiteljica njemačkog jezika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...