Početna - GASTRO KUTAK - Modificirana torta od sira
torta od sira s jagodama

Modificirana torta od sira

Iako nas je ovih dana vrijeme malo osvježilo, ljeto je ovdje. Dakle, iako je malo svježije i dalje je ugodno toplo, a takvome vremenu priliči i recept koji vam donosimo. Naime, radi se o popularnoj torti od sira koju ćemo malo izmijeniti te neće biti klasična, već ćemo joj dodati jagode kako bismo dali puninu okusu, a opet prilagoditi je ovom vremenu koje nas slijedi.

Za sve sladokusce slijedi jedan jako fini recept torte od sira s jagodama i bijelom čokoladom. Vrlo jednostavna priprema, bez pečenja i paljenja pećnice, a sastojci koji su nam potrebni su sljedeći:

175 g Petit Beure keksa, 50 g  omekšanog maslaca, 200 g otopljene bijele čokolade, 300 g punomasnog ili manje masnog kremastog sira, 200 g svježeg sira, 225 g isjeckanih jagoda.

Priprema: stavite kekse u krpu ili vrećicu te ih zdrobite dok ne budu ličili na krušne mrvice. Pomiješajte smrvljene kekse s omekšalim maslacom i pritisnite čvrsto na posudu za pečenje veličine oko 20 cm. Stavite u zamrzivač. Dok se biskvit hladi, otopite bijelu čokoladu i odložite sa strane. Pomiješajte dvije vrste sira dok se dobro ne stope. U sir dodajte isjeckane jagode i otopljenu čokoladu te dobro izmješajte. Sve izlijte na biskvit, poravnajte i stavite na hlađenje nekoliko sati.

I to je to. U slast!!!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...