Početna - IZDVOJENO - Modnu reviju „Vremeplov-Rijeka kroz stoljeća“ popratilo više od 400 uzvanika
foto: Borna Ćuk

Modnu reviju „Vremeplov-Rijeka kroz stoljeća“ popratilo više od 400 uzvanika

 „Vremeplov-Rijeka kroz stoljeća“, modna revija održala se u subotu 03.09.2016. u 21h na otvorenom, na veličanstvenom Trgu Ivana pl. Zajca ispred Riječkog HNK gdje je u magičnoj atmosferi reviju popratilo više od 400 uzvanika.

 Izlagači: Lusso couture, S Oliver, Comma, Valentina Vlah, Ljupka Hrvatin, Ana Mrak, Talijanska škola mode i dizajna Callegari, Carlo Homolka, Janja Passeri, Visnja Huljev Tudor, Salon Marie, Biba vjenčanice, Valeria Toloknova, Maja Tomažić My happy skirt, Style Paris, Bellissima,  Kyra Design, Volo Libero i ekskluzivni nakit MALLOO jewellery.

Modna revija ” Vremeplov-Rijeka kroz stoljeća ” je  modna revija korzeta i krinolina, haljina, odijela, dizajnerske odjeće i dnevne odjeće.

Glavni pokrovitelji  manifestacije su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Organzatori revije su Tajana Zaro Mirković i kreativni direktor Marko Kopp.

“Kao lokaciju za ovu manifestaciju odabrali smo Riječki HNK koji je svojom impozantnošću savršeno upotpunio ovu modnu priču. Vremeplov je dokaz da grad Rijeka ima svoju modnu scenu i talentirane dizajnere. Vremeplovom smo proputovali od viktorijanskog doba udvaranja do modernog doba konzumerizma u kojem ljudi nemaju vremena jedni za druge.” – naglasio je Kopp.

„Vremeplov-Rijeka kroz stoljeća“ na prepunom veličanstvenom Trgu ispred Riječkog HNK oduševila!

Valerija Toloknova – kolekcija inspirirana gotičkim stilom

Modnu manifestaciju „Vremeplov-Rijeka kroz stoljeća“ otvorila je revija Valerije Toloknove. Hrvatska kreatorica ruskog porijekla Valerija Toloknova kreatorica je korzeta i odjeće, a predstavila je kolekciju inspiriranu gotičkim stilom. Toloknova je predstavila povijesne krinoline i neoviktorijanske haljine sa modernim elementima, a cijela je kolekcija popraćena lijepim overbust i underbust korzetima koji su prilagođeni današnjem dobu. Ne zna se tko je bio više bez daha. Svaka žena u publici poželjela je barem jedan korzet, a muški dio publike izgubio se od nestvarne ljepote modela i manekenki. Krojevi korzeta sadržavaju povijesne elemente koji su bili zastupljeni u 18. stoljeću, kako krojevi tako i linije. Toloknova trenutno radi kolkeciju od kože, a za njen rad najviše su zainteresirani klijenti iz Velike Britanije, a mlada kreatorica sljedeću kolekciju planira prikazati u Londonu.

Karlo Homolka – Casual Sex kolekcija skida se u minuti!

Riječki dizajner Karlo Homolka predstavio je kolekciju od jeansa, kože i pamučnog makoa u kojoj prevladavaju kožni topići koji se nose bez donjeg rublja i lako se skidaju. Ime kolekcije Casual Sex kritizira današnju površnost u ljubavnim i intimnim odnosima u kojima se sve odvija prebrzo, pa se tako i kožni topići ovog kreatora skidaju u minuti! Sexy kolekcija naglašava ženske obline, a namijenjena je za modernu i suvremenu ženu koja je zadovoljna svojim tijelom. U kolekciju spadaju i grube kožne jakne.

„Kolekcija je spoj perfekcionizma, sirovosti i ruffly nezavršenosti. Rubovi topića nisu rezani, a prirodni završeci kože iz sirovinskog originala implementirao sam u kolekciju da bi se naglasila grubost i bezosjećanost modernog doba“ – istaknuo je Homolka.

Uz manekene modne agencije Glamour iz Rijeke, reviju su nosile poznate Hrvatske manekenke Rea Matas, Vedrana Linardić i Miss Hrvatske 2013. Lana Gržetić.

U glazbenom dijelu programa nastupala je Nina Kraljić. Za šminku je zaslužna Iva Berišić sa svojim timom,  a za frizure frizerski saloni: 4 Look i In fashion by Patricia.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...