Početna - IZDVOJENO - Moguć sudski spor između liječnika i Vlade
ostojić
foto: glasistre.hr

Moguć sudski spor između liječnika i Vlade

Naime, kako je na nedavno održanoj sjednici Vlade odlučeno da se uvede radna obveza za liječnike, Hrvatski liječnički sindikati razmatra čak i mogućnost da od Ustavnog suda zatraži zaštitu, te najavljuje internacionalizaciju svog problema.To znači da bi sukob Vlade i liječnika u štrajku uskoro mogao izaći na sud, a u slučaj bi se u konačnici mogla umiješati i Europska unija, prenosi Jutarnji list.

Liječnici se u globalu osjećaju ponižeo. – Zašto je liječnicima uvedena radna obveza? Je li proglašeno ratno stanje? Je li elementarna nepogoda? Tražit ćemo zaštitu svojih prava na svim razinama na kojima to možemo. Odluku o tome donijet će naši pravnici, koji će procijeniti što je najbolje napraviti – rekao nam je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata. – Mi ćemo sada koristiti druge alate koji su nam na raspolaganju jer ovo više nije samo pitanje potplaćenosti, nego je ponižavanje – tvrdi Babić.

Premijer Zoran Milanović i danas je ponovio da se odluka njegove Vlade u potpunosti temelji na zakonu, te je poručio da u Hrvatskoj svatko, kada mu zakon ne odgovara, za njega tvrdi da je protuustavan. Dodao je i da je Vlada pokazala puno strpljenja. Zdravstveni je sustav, ocijenio je premijer, loše postavljen i treba reformu, prenosi Jutarnji list.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...