Početna - IZDVOJENO - Moguć sudski spor između liječnika i Vlade
ostojić
foto: glasistre.hr

Moguć sudski spor između liječnika i Vlade

Naime, kako je na nedavno održanoj sjednici Vlade odlučeno da se uvede radna obveza za liječnike, Hrvatski liječnički sindikati razmatra čak i mogućnost da od Ustavnog suda zatraži zaštitu, te najavljuje internacionalizaciju svog problema.To znači da bi sukob Vlade i liječnika u štrajku uskoro mogao izaći na sud, a u slučaj bi se u konačnici mogla umiješati i Europska unija, prenosi Jutarnji list.

Liječnici se u globalu osjećaju ponižeo. – Zašto je liječnicima uvedena radna obveza? Je li proglašeno ratno stanje? Je li elementarna nepogoda? Tražit ćemo zaštitu svojih prava na svim razinama na kojima to možemo. Odluku o tome donijet će naši pravnici, koji će procijeniti što je najbolje napraviti – rekao nam je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata. – Mi ćemo sada koristiti druge alate koji su nam na raspolaganju jer ovo više nije samo pitanje potplaćenosti, nego je ponižavanje – tvrdi Babić.

Premijer Zoran Milanović i danas je ponovio da se odluka njegove Vlade u potpunosti temelji na zakonu, te je poručio da u Hrvatskoj svatko, kada mu zakon ne odgovara, za njega tvrdi da je protuustavan. Dodao je i da je Vlada pokazala puno strpljenja. Zdravstveni je sustav, ocijenio je premijer, loše postavljen i treba reformu, prenosi Jutarnji list.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...