Početna - IZDVOJENO - Mošćenička Draga dobiti će novac za revitalizaciju kulturne baštine- EU PROJEKT

Mošćenička Draga dobiti će novac za revitalizaciju kulturne baštine- EU PROJEKT

Općina Mošćenička Draga dobiti će 192.000 eura brutto na temelju europskog projekta, namijenjenog za revitalizaciju kulturne baštine, za obnovu spomenika kulture, ali i zapošljavanje osobe koja će raditi na projektu.

Planovi

Načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj zadovoljan je razvojem situacije te ima i planove kako utrošiti europski novac.

Glavni cilj projekta je revitalizacija kulturne baštine, no novac iz tog projekta nije samo za obnovu spomenika, već se može utrošiti i za zapošljavanje osobe koja će raditi na projektu te biti plaćena novcem predviđenim za njegovu realizaciju.
Izrazio je kako će se u Općini Mošćenička Draga novac uložiti za markiranje svih atrakcija i svih spomenika koje imaju od Trebišća do Brseča. Učinit će to ne samo uz pomoć ploča, već i na suvremeni način, postavljanjem touch screenova. Baš kao što su to Mošćenička Draga i Rovinj, i svi drugi gradovi uključeni u ovaj projekt.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Akcija deratizacije na području Lovrana

Jesenska akcija obavezne preventivne deratizacijske mjere na području Općine Lovran provodit će se od 24. rujna do 30. rujna ove ...