Početna - IZDVOJENO - Mošćenička Draga u prvih sedam mjeseci ostvarila rast noćenja i dolazaka od 8 posto
MoscenickaDraga_3

Mošćenička Draga u prvih sedam mjeseci ostvarila rast noćenja i dolazaka od 8 posto

Prvih sedam mjeseci ove godine donijelo je rekordne turističke rezultate za Mošćeničku Dragu. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, do kraja srpnja ostvaren je rast dolazaka i noćenja od 8 posto, što u konkretnim brojkama znači da je u Dragi boravilo 29.300 domaćih i stranih turista, koji su ostvarili 134.500 noćenja.

Dodatna dobra vijest za Dražane jest da se, za razliku od drugih destinacija koje pokazuju trend smanjenja prosječnog boravka gosta, ova destinacija može pohvaliti činjenicom da gosti u prosjeku u Dragi borave 5 dana.

Najveći broj gostiju stiglo je iz Njemačke koja drži više od četvrtine draškog turističkog prometa, uz rast od 11 posto, zatim Austrije koja je zaslužna za svako peto noćenje, uz porast od 9 posto, te Italije i Slovenije koje svaka imaju oko 8 posto udjela u ukupnom rezultatu. Domaći gosti sudjelovali su s udjelom od 3 posto, odnosno ostvarili su 4.500 noćenja, što potvrđuje da je Draga primarno destinacija interesantna inozemnom emitivnom turističkom tržištu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest – naplata naknade Hrvatskih voda za uređenje voda

Grad Opatija je od 2020. godine, sukladno zahtjevu Hrvatskih voda, preuzeo poslove naplate naknade za uređenje voda, koja se naplaćuje ...