Početna - IZDVOJENO - Motociklist ”ludovao” po Opatiji

Motociklist ”ludovao” po Opatiji

U utorak, 30. ožujka djelatnici prometne policije zabilježili su počinjenja više prometnih prekršaja na području Rijeke, Opatije i Ike zatekli dvojicu vozača motocikala i jednog koji je upravljao mopedom.
Oko 16.10 sati na Novoj cesti u Opatiji zatečen je 37-godišnjak koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom marke Aprilia, pretječući kolonu vozila te pretječući u zavoju, zatim vozeći se na zadnjem kotaču, a nije poštovao ni postavljeni prometni znak.
Nešto ranije, oko 15.45 sati u Iki je zatečen 20-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom marke Malaguti, od njega je oduzeta i prometna dozvola za kojom je inače bila raspisana potraga.
Istog dana, oko 13 sati na području Kantride u Rijeci zatečen je 31-godišnjak koji je upravljao motociklom marke Yamaha, na kojem nije bila vidljiva registracijska pločica i koji sa sobom nije imao prometnu dozvolu.
Zbog počinjenja više prometnih prekršaja sva trojica su sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako sankcionirano je i dvoje vlasnika čijim su neosiguranim vozilima upravljali spomenuti počinitelji prekršaja zatečeni na području Opatije i Ike.
U cilju povećanja ukupne sigurnosti cestovnog prometa policija poziva građane da ukoliko uoče one koji svojim nepropisnim i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju druge sudionike u prometu, isto dojave policiji kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a time i stradavanja osoba.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...