Početna - IZDVOJENO - Na 28. natjecanju „Praga cantat“ zborovi „Josip Kaplan“ ostvarili veliki uspjeh
web

Na 28. natjecanju „Praga cantat“ zborovi „Josip Kaplan“ ostvarili veliki uspjeh

U konkurenciji zborova iz čak 27 zemalja  (Njemačka, Slovačka, Irska, Norveška, Rusija, Gruzija, Latvija, Koreja…) Mješoviti i Djevojački zbor, koji oba djeluju pri udruzi PZM „Josip Kaplan“ postigla su odličan uspjeh osvojivši srebne plakete dodijeljene od strane međunarodnog stručnog ocjenjivačkog žirija u sastavu Michal Hajek (Češka), Felix Resch (Njemačka) i Jiri Petrdlik (Češka).

I Mješovit i Djevojački zbor natjecali su e  u kategoriji folklorne glazbe, a  programom koji su izveli predstavili  su hrvatsku tradicionalnu narodnu glazbu, s naglaskom na folklornu glazbu Sjevernog Primorja. Djevojački zbor se predstavio skladbama „Dvije Jurjevske“ Emila Cossetta, „Rožica“ Josipa Kaplana, „Rusulica“ Josipa Ćalete i „Cetina“ Dražena Žanka. Mješoviti zbor izveo je dvije skladbe Josipa Kaplana, „Brazda“ i „Dobrinj je bili grad“, potom „Ča je more“ Ivana Matetića Ronjgova te „Primorski napjevi“ Stevana Stojanovića Mokranjca. Za ovo natjecanjezborovi su se pripremali  oko mjesec dana gotovo , a probe su imali svaki dan. Pjevačice i pjevači oba zbora su u izvedbe utkali svu svoju energiju i koncentraciju te “ostavili srce na praktikablama“ što je stručni ocjenjivački žiri prepoznao dodijelivši im prestižne srebrne plakete, no i publika prisutna u dvorani koja je velikim aplauzom nagradila svaku izvedenu skladbu.

Dva praška srebra okrunila su još jednu vrlo uspješnu godinu djelovanja PZM „Josip Kaplan“, uz Zlatnu plaketu i priznanje za poseban umjetnički dojam koje je u srpnju osvojio Djevojački zbor na međunarodnom natjecanju u Šibeniku „Adria cantat“.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...