Početna - NOVOSTI - Na graničnim prijelazima izoliraju se državljani Italije

Na graničnim prijelazima izoliraju se državljani Italije

Na graničnim prijelazima zaustavljaju se i izoliraju putnici u automobilima s talijanskim registarskim oznakama.

Teško je postići ikakvu svrhu tim potezom, budući da granična policija ne zaustavlja sva vozila s talijanskim registarskim oznakama, a osim državljana Italije ima i mnogo onih koji borave tamo, turistički ili poslovno, a koji nisu državljani Italije ili koji nemaju talijanske registarske oznake.

Koliko mjere granične policije mogu zaštititi Hrvatsku od korona virusa, budući da nisu samo oni koji žive u Italiji izloženi opasnosti od zaraze.

Podsjetimo, prvi oboljeli u Codognu je 38-godišnji Talijan koji je potvrđen u četvrtak navečer, iako je od srijede u bolnici, ali pošto nije bilo očite poveznice s Kinom, liječnici ga nisu odmah tretirali kao mogućeg oboljelog od koronavirusa.

U Italiji je do sada zabilježeno više od stotinu inficiranih novim korona virusom, a najviše na sjeveru te zemlje, u pokrajinama Lombardija i Veneto, a po nekoliko je slučajeva u pokrajinama Emilia-Romagna, Lacij i Pijemont.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Poziv darivateljima krvne grupe A+ i 0+

Davatelji ostalih krvnih grupa također su dobrodošli Crveni križ Rijeka i Klinički bolnički centar Rijeka pozivaju građane, davatelje krvi i ...