Početna - IZDVOJENO - Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak sankcionirano šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga
Nel Pavletic/PIXSELL

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak sankcionirano šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga

Od prošlog petka, 7. kolovoza do danas, na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Riječ je o tri državljana Njemačke, dvojici talijanskih državljana i državljaninu Francuske. Sveukupno je od njih oduzeto oko 10 grama marihuane, nekoliko grama hašiša i vrećica psilocibina. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.

U istom vremenskom razdoblju, posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 19 prekršaja nedozvoljenog glisiranja. Na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u nedozvoljenom glisiranju zatečeno je sedam državljana Njemačke i Italije,  te po jedan državljanin Austrije, Poljske, Mađarske i državljanka Austrije. Spomenuti su zatečeni u akvatoriju Krka i Raba.
Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svima koji su nedozvoljeno glisirali izrečene su novčane kazne.

Također, u jednom slučaju, uz to što je zatečena u nedozvoljenom glisiranju kod rta Bejavec u krčkom akvatoriju, 38-godišnja hrvatska državljanka je pogrdnim riječima vrijeđala policijske službenike koji su je upozorili da ugrožava sigurnost kupača i drugih osoba. Osim izrečene novčane kazne za nedozvoljeno glisiranje, protiv 38-godišnje hrvatske državljanke podnijet je optužni prijedlog po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Isto tako, zbog nekorištenja propisanog prsluka za spašavanje, obavijest o navedenom dostavlja se Lučkoj kapetaniji Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...