Početna - IZDVOJENO - Na HRT-u našli nekoliko zaposlenih s falsificiranim diplomama
hrt

Na HRT-u našli nekoliko zaposlenih s falsificiranim diplomama

Nakon provjera fakultetskih diploma, mjerodavne službe na HRT-u krenule su s provjerom srednjoškolskih svjedodžba i ostalih radnih potvrda i dokumenata za sva radna mjesta na HRT-u.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, pronađeno je nekoliko osoba koje su godinama bile zaposlene na javnoj televiziji na temelju lažnih srednjoškolskih svjedodžbi. Navodno je riječ o jednoj realizatorici programa, pomoćniku producenta, zaposleniku iz tehnike te ženi koja je radila u administraciji. Provjera još traje pa s HRT-a ne mogu zasad reći koliko ljudi ima nevjerodostojne, odnosno falsificirane srednjoškolske svjedodžbe.

– Točno je da su nakon provjere svih diploma zaposlenika mjerodavne službe nedavno počele provjeravati srednjoškolske svjedodžbe i sve ostale radne potvrde i dokumente za sva radna mjesta na HRT-u. HRT će u slučaju utvrđivanja bilo kakvih nepravilnosti postupati istovjetno kao i u prethodnim slučajevima, odnosno u skladu sa zakonskim propisima. Cilj provjera koje se provode jest potpuno i trajno uređivanje kadrovske strukture i sustava zapošljavanja na Hrvatskoj radioteleviziji – kaže Igor Ćutuk, rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije na HRT-u.

 Proljetos je, nakon završene provjere diploma, troje HRT-ovih zaposlenika dobilo izvanredni otkaz ugovora o radu. Ispostavilo se da su krivotvorene diplome imali računovotkinja, zaposlenica u odjelu videorazmjene te majstor rasvjete koji je radio na radnom mjestu za koje nije trebalo imati fakultetsku diplomu.

– Nakon ožujka ove godine i provjera diploma naših zaposlenika nije pronađeno još nevjerodostojnih diploma – kaže Ćutuk.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...