Početna - IZDVOJENO - Na Krku će se graditi prvi hrvatski Gardaland
zabavni park
web

Na Krku će se graditi prvi hrvatski Gardaland

GP Krk već neko vrijeme razmatra mogućnost gradnje velikog aqua i land parka, sportsko-rekreacijskog i zabavnog kompleksa, sa sjeverne strane kružnog toka lociranog na samom ulazu u grad Krk, piše Novi list.

Vijećnici su se pozabavili i s više prostornoplanskih dokumenata. Jednoglasno su usvojene 3. ciljane izmjene i dopune Prostornog plana Grada Krka, strateškog plana kojim će se, kako su objasnili izrađivači – predstavnici zagrebačke tvrtke Urbanistica ali i sam gradonačelnik Darijo Vasilić, omogućiti realizacija niza konkretnih projekata, ukloniti nedostaci i nedorečenosti prethodnih planova ali i otvoriti mogućnosti kandidiranja poduzetničkih projekata prema EU fondovima.

Aqua i land sadržaji

Građevinari su s crkvenim vlastima navodno već postigli sporazum o višedesetljetnom koncesioniranju tog područja, a prije bilo kakvih zahvata, kao osnovni preduvjet investicije u izgradnju povećeg kompleksa ispunjenog natkrivenim i otvorenim bazenima, kao i pratećim zabavnoparkovnim sadržajima (po ugledu na Gardaland), krčke građevinare čeka dug i zahtjevan put izmjena i prilagodbi prostornoplanskih dokumenata tijekom kojeg će ključnu ulogu odigrati za uklapanje novih zona nadležna državna i županijska tijela, zaključio je Vasilić.

Vijećnici su plan izgradnje novih rekreacijskih, bazenskih i zabavnih sadržaja načelno podržali, ocijenivši da bi, dođe li uistinu jednog dana do realizacije kompleksa koji bi na jednom mjestu povezao atraktivne »aqua« i »land« sadržaje, grad i otok Krk dobili vrlo atraktivan novi turistički sadržaj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...