Početna - IZDVOJENO - Na Krku će se graditi prvi hrvatski Gardaland
zabavni park
web

Na Krku će se graditi prvi hrvatski Gardaland

GP Krk već neko vrijeme razmatra mogućnost gradnje velikog aqua i land parka, sportsko-rekreacijskog i zabavnog kompleksa, sa sjeverne strane kružnog toka lociranog na samom ulazu u grad Krk, piše Novi list.

Vijećnici su se pozabavili i s više prostornoplanskih dokumenata. Jednoglasno su usvojene 3. ciljane izmjene i dopune Prostornog plana Grada Krka, strateškog plana kojim će se, kako su objasnili izrađivači – predstavnici zagrebačke tvrtke Urbanistica ali i sam gradonačelnik Darijo Vasilić, omogućiti realizacija niza konkretnih projekata, ukloniti nedostaci i nedorečenosti prethodnih planova ali i otvoriti mogućnosti kandidiranja poduzetničkih projekata prema EU fondovima.

Aqua i land sadržaji

Građevinari su s crkvenim vlastima navodno već postigli sporazum o višedesetljetnom koncesioniranju tog područja, a prije bilo kakvih zahvata, kao osnovni preduvjet investicije u izgradnju povećeg kompleksa ispunjenog natkrivenim i otvorenim bazenima, kao i pratećim zabavnoparkovnim sadržajima (po ugledu na Gardaland), krčke građevinare čeka dug i zahtjevan put izmjena i prilagodbi prostornoplanskih dokumenata tijekom kojeg će ključnu ulogu odigrati za uklapanje novih zona nadležna državna i županijska tijela, zaključio je Vasilić.

Vijećnici su plan izgradnje novih rekreacijskih, bazenskih i zabavnih sadržaja načelno podržali, ocijenivši da bi, dođe li uistinu jednog dana do realizacije kompleksa koji bi na jednom mjestu povezao atraktivne »aqua« i »land« sadržaje, grad i otok Krk dobili vrlo atraktivan novi turistički sadržaj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...