Početna - KULTURA - Na Kvarneru kreće snimanje psihološkog trilera “Slana voda”

Na Kvarneru kreće snimanje psihološkog trilera “Slana voda”

Primorski krajolik Istre i Kvarnera poslužit će kao lokacija snimanja filma „Slana voda“, kratkometražnog psihološkog trilera u režiji Paule Mangano.

Paula Mangano je mlada Riječanka koja završava diplomski studij filmske režije na poznatoj akademiji u Pragu FAMU, a iz prijedloga za diplomski rad oformila se češko-hrvatska koprodukcija mladih filmaša koji će ideju koja je nastala još prije sedam godina i realizirati.

Ideja je priča o čovjeku čiji se običan izlet na moru pretvori u događaj koji će ga obilježiti za cijeli život. Film istražuje pitanje odrastanja i biranja životnog puta, a glavni su likovi suvremeni mladi ljudi koji se moraju nositi sa vlastitim nesigurnostima, osjećajem nepripadnosti i težinom donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti za svoja djela. Priča je smještena u mediteranski kontekst u kojem sunce, ljetna vrućina i snaga mora imaju veliki utjecaj nad čovjekom, a karakterističan život u primorskom kraju prikazat će se kroz snimanje na lokacijama Istre i Primorsko-goranske županije. 

Snimanje „Slane vode“ započet će ovaj tjedan, a u njemu glume Filip Križan, Katarina Madirazza, Siniša Popović i Maruška Aras. Film je ostvaren u suradnji s praškom filmskom akademijom FAMU, udrugom Mokar prst te uz potporu Poslovnog kluba PartneRI.

Javlja Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

Opatija odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje na gradskoj tržnici Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak grada Opatije i ...