Početna - IZDVOJENO - Na plovidbi prema Monte Carlu kruzer “Riviera” stigao u Rijeku

Na plovidbi prema Monte Carlu kruzer “Riviera” stigao u Rijeku

U jutarnjim satima ovog četvrtka u Rijeku je stigao kruzer “Riviera”, brodara Oceania Cruises, s oko 1.250 putnika i 800 članova posade. To je prvi dolazak broda u Rijeku, dok je brodar prvi put u Rijeci bio prošle godine brodom “Sirena”.

“Riviera” je kruzer srednje veličine. Dugačka je 239, široka 32 metra, s gazom od 7,5 metara zbog čega je i pristala na Kostrenskom pristaništu kontejnerskog terminala na Brajdici.

Brod je izgrađen 2012. godine u Fincantieri brodogradilištu u Italiji, a njegova izgradnja koštala je 500 milijuna američkih dolara. Ima 15 paluba, a na njih šest smještene su kabine za putnike, točnije njih 629, podijeljenih u 17 kategorija. 94% smještaja čine apartmani s balkonima.
Gostima stoje na raspolaganju brojni sadržaji kako bi se na putovanjima osjećali što ugodnije.

Rijeka je samo jedna u nizu od luka koje će “Riviera” posjetiti. Putovanje je započelo 14. kolovoza u Veneciji, nastavilo se 15. kolovoza u Kopru, a nakon Rijeke “Riviera” će pristati u još 13 luka s konačnim ciljem u Monte Carlu, 29. kolovoza, javlja portal Brodovi u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...