Početna - MORE I NAUTIKA - Na sajmu nautike U Dusseldorfu predstavljen web za skippere

Na sajmu nautike U Dusseldorfu predstavljen web za skippere

Od početka 2014.  godine u Hrvatskoj postoji nova web stranica putem koje se reklamiraju hrvatski skipperi, mornari, hostese i brodski kuhari.

Web stranica www.croatia-skipper.net je zamišljena tako da bude središte informacija kako za iskusne skippere, tako i za one koji se  se tek žele priključiti ovim zanimljivim zanimanjima.

Vjekoslav Vahtarić i Leo Pavela menadžeri CROATIA SKIPPERa predstavljajući hrvatske skippere i Hrvatsku u Njemačkoj naišli su na veliko zanimanje ljubitelja nautike iz cijeloga svijeta. Najbolje Hrvatsku ipak poznaju Nijemci i njihovi upiti su uglavnom svedeni na aktualnosti i novitete koje pojedine destinacije u Hrvatskoj pripremaju.

U usporedbi s ostalim nautičkim destinacijama na Mediteranu, Nijemci najviše vole Hrvatsku zbog kako kažu fantastične logistike poput zračnih luka, autocesta, dostupnost interneta i telekomunikacijskih veza. Nijemci tvrde da je Hrvatska najbolje organizirana na Mediteranu sa svojim marinama, bovama, murinzima, restoranima i događanjima koji prate nautiku. Vahtarić i Pavela napominju da je upit za hrvatskom posadom i više nego veliki jer je sasvim normalno da u Hrvatskoj gosti žele najviše imati domaćeg skippera jer drže da Hrvati ipak najbolje poznaju svoju zemlju.

Narudžbe za sezonu 2014. već su u punom jeku i više od 50 posto plovila je praktički rezervirano. Najviše se traže Bavarije 44 i 49 starosti oko desetak godina jer su gostima najisplativiji i vrlo su dobri za sedmodnevni odmor.

Hrvatski turizam godišnje ostvaruje čak 10 posto profita od nautičkog turizma, i svake godine udjel nautike u turizmu se povećava. Osoblje poput skippera, hostesa, mornara i kuhara na brodu iznimno je važno i predstavlja Hrvatsku i njezin turizam.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Regata Vela Vrata okupila 25 posada (FOTO galerija)

Ukupni pobjednik regate je jedrilica Follow us Vulkan nova sa skiperom Ivicom Šćurićem. Za najuporniju posadu proglašena je posada di ...