Početna - MORE I NAUTIKA - Na sajmu nautike U Dusseldorfu predstavljen web za skippere

Na sajmu nautike U Dusseldorfu predstavljen web za skippere

Od početka 2014.  godine u Hrvatskoj postoji nova web stranica putem koje se reklamiraju hrvatski skipperi, mornari, hostese i brodski kuhari.

Web stranica www.croatia-skipper.net je zamišljena tako da bude središte informacija kako za iskusne skippere, tako i za one koji se  se tek žele priključiti ovim zanimljivim zanimanjima.

Vjekoslav Vahtarić i Leo Pavela menadžeri CROATIA SKIPPERa predstavljajući hrvatske skippere i Hrvatsku u Njemačkoj naišli su na veliko zanimanje ljubitelja nautike iz cijeloga svijeta. Najbolje Hrvatsku ipak poznaju Nijemci i njihovi upiti su uglavnom svedeni na aktualnosti i novitete koje pojedine destinacije u Hrvatskoj pripremaju.

U usporedbi s ostalim nautičkim destinacijama na Mediteranu, Nijemci najviše vole Hrvatsku zbog kako kažu fantastične logistike poput zračnih luka, autocesta, dostupnost interneta i telekomunikacijskih veza. Nijemci tvrde da je Hrvatska najbolje organizirana na Mediteranu sa svojim marinama, bovama, murinzima, restoranima i događanjima koji prate nautiku. Vahtarić i Pavela napominju da je upit za hrvatskom posadom i više nego veliki jer je sasvim normalno da u Hrvatskoj gosti žele najviše imati domaćeg skippera jer drže da Hrvati ipak najbolje poznaju svoju zemlju.

Narudžbe za sezonu 2014. već su u punom jeku i više od 50 posto plovila je praktički rezervirano. Najviše se traže Bavarije 44 i 49 starosti oko desetak godina jer su gostima najisplativiji i vrlo su dobri za sedmodnevni odmor.

Hrvatski turizam godišnje ostvaruje čak 10 posto profita od nautičkog turizma, i svake godine udjel nautike u turizmu se povećava. Osoblje poput skippera, hostesa, mornara i kuhara na brodu iznimno je važno i predstavlja Hrvatsku i njezin turizam.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana prva radionica tradicijskih zanata u pomorstvu

Radionice o učenju tradicijskih zanata vezanih uz brodogradnju, pomorstvo i ribarstvo održavaju se u „Zori“ u sklopu projekta „Interpretacija 300 ...