Početna - IZDVOJENO - Na tjedan dana se zatvaraju terase i trgovine?!

Na tjedan dana se zatvaraju terase i trgovine?!

Prema Rončeviću, novi krug zatvaranja podrazumijeva zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, uključujući i terase, te trgovačkih centara i svih trgovina, osim onih koje prodaju hranu i higijenske potrepštine. Ugostiteljima će ostati dozvoljena dostava.
“Ove bi mjere trebale potrajati tjedan dana. Škole će sljedećeg tjedna vjerojatno ostati na online nastavi, kao što je to bilo i prije proljetnih praznika.
Također, mjere bi podrazumijevale zatvaranje trgovina i trgovačkih centara u kojima se prodaje sve ono što nije neophodno za svakodnevne potrebe, a to su hrana, higijenske i ostale potrepštine.
Treninge na otvorenom ne bismo suspendirali, jer se uglavnom odnose na rekreativni dio, osim profesionalnih liga. Računamo da tu aktivnost na otvorenom prostoru za bez kontaktne sportove ili treninge ne bismo predložili u ovom krugu zatvaranja.
Računamo s time da s dolaskom lijepog vremena većina ljudi će moći svoje potrebe za rekreacijom potražiti u krugu obitelji ili najbližih prijatelja i to u širokom vanjskom prostoru, gdje se ne stvaraju gužve, kao što se stvaraju u urbanim centrima”, poručio je Dobrica Rončević.
“Nadamo se da će takvo zatvaranje kratko trajati, odnosno predložit ćemo da to zatvaranje bude na svega tjedan dana. Eventualno kroz tjedan dana ako dođe do smirivanja brojki mogli bismo eventualno razmišljati o produžetku ili obustavi ovakvih intenzivnih mjera.
To je stvar rasprave, posljedica smo svjesni. I posljedica zatvaranja i posljedica koje se sad manifestiraju kroz prevelik broj osoba u bolničkom sustavu.
Svatko mora biti svjestan da je to neophodna mjera, zbog toga što je zdravstvena zaštita zaista svedena na minimum, što se tiče ostalih bolesti, osim covida i što je to jedan udar na zdravstveni standard našeg stanovništva”, pojasnio je Rončević.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...