Početna - IZDVOJENO - Naftna groznica na Jadranu
nafta
foto: web

Naftna groznica na Jadranu

Vlada je prošli tjedan usvojila odluku o postupku provođenja javnog nadmetanja za buduće istraživanje i eksplotaciju ugljikovodika u Jadranu, a sutra će biti objavljen poziv zainteresiranima za koncesije na 29 istražnih polja.

Javni će natječaj za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju biti otvoren do 3. studenog, a interes bi, sudeći po broju onih koji su već posjetitili ili rezervirali posjet sobi s podacima o potencijalnim nalazištima nafte i plina, mogao bi biti velik.

Novoosnovana Agencija za ugljikovodike otvorila je 10. ožujka ‘data room’ s ranijim INA-inim, kao i novim seizmološkim istraživanjima norveškog Spectruma. Daljnje istraživanje pokazati će ima li ugljikovodika i koliko, dosadašnja ispitivanja pokazuju da potencijala ima.

Soba s podacima bit će otvorena za trajanja čitavog natječaja, pri čemu je termine za pregled dokumentacije samo do kraja svibnja već zakupilo još petnaestak zainteresiranih investitora. Podaci koje tamo vide omogućuju im procjenu potencijala ugljikovodika.

Pristigle ponude ocijeniti će stručno povjerenstvo na čelu kojeg se nalazi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...