Početna - IZDVOJENO - Naftna groznica na Jadranu
nafta
foto: web

Naftna groznica na Jadranu

Vlada je prošli tjedan usvojila odluku o postupku provođenja javnog nadmetanja za buduće istraživanje i eksplotaciju ugljikovodika u Jadranu, a sutra će biti objavljen poziv zainteresiranima za koncesije na 29 istražnih polja.

Javni će natječaj za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju biti otvoren do 3. studenog, a interes bi, sudeći po broju onih koji su već posjetitili ili rezervirali posjet sobi s podacima o potencijalnim nalazištima nafte i plina, mogao bi biti velik.

Novoosnovana Agencija za ugljikovodike otvorila je 10. ožujka ‘data room’ s ranijim INA-inim, kao i novim seizmološkim istraživanjima norveškog Spectruma. Daljnje istraživanje pokazati će ima li ugljikovodika i koliko, dosadašnja ispitivanja pokazuju da potencijala ima.

Soba s podacima bit će otvorena za trajanja čitavog natječaja, pri čemu je termine za pregled dokumentacije samo do kraja svibnja već zakupilo još petnaestak zainteresiranih investitora. Podaci koje tamo vide omogućuju im procjenu potencijala ugljikovodika.

Pristigle ponude ocijeniti će stručno povjerenstvo na čelu kojeg se nalazi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...