Početna - IZDVOJENO - Nagradni fotografski natječaj: Opatija na drugi pogled
madona-opatija
Foto: FreePix.biz

Nagradni fotografski natječaj: Opatija na drugi pogled

Opatija je danas grad impresivnih prizora, kadrova kulturnog krajolika, prepoznatljiv po svojoj turističkoj povijesti.  No, plastičnost medija fotografije može proniknuti u strukture grada i života u njemu otkrivajući  i ono što ne zamjećujemo odmah, što daje život gradu, što ga razotkriva. Park Angiolina, pročelja vila, šetnice, tržnica… Ulična ili konceptualna fotografija? Nostalgija ili paradoks susreta prošlosti i sadašnjosti? Tražimo vaš osobit, drugi pogled.

U sklopu Međunarodnog dana muzeja Hrvatski muzej turizma priredit će izložbu na tavanu Švicarske kuće najboljih pristiglih radova, a među njima će prosudbeni odbor odabrati četiri autora/ice kojima će se dodijeliti novčana nagrada.

Uvjeti natječaja:

Na natječaj se šalju radovi snimljeni u posljednje dvije godine.

Fotografije mogu biti crno-bijele, kolor ili monokromatske. Svaki autor/ica sudjeluje s dva rada, a mogu se prijaviti autor/ice iz zemlje i inozemstva. Fotografije se predaju u digitalnom obliku u JPG formatu veličine do 4 MB do 300 DPI na e-mail:  hmtopatija@gmail.com, s naslovom: OPATIJA NA DRUGI POGLED,  najkasnije do datuma: 30.4.2016.

Fotografije moraju biti imenovane: ime i prezime autora/ice, naziv fotografije, godina, kontakt adresa, e-mail, telefon.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici www.hrmt.hr.

Žiri će izvršiti selekciju najboljih radova koji će biti izloženi na izložbi u Švicarskoj kući Hrvatskog muzeja turizma u Opatiji od 18.5.2016. Autore čije će fotografije biti odabrane za izložbu kontaktirat ćemo iz Hrvatskog muzeja turizma i oni će dostaviti radove organizatoru, do 10.5.2016. osobno ili poštom na adresu Hrvatski muzej turizma, Park Angiolina 1, Opatija, u formatu dimenzija 30 x 40 cm. Trošak izrade, dostavljanja i preuzimanja radova snose sami sudionici. Među izabranim radovima za izložbu ocjenjivački će sud trima dodijeliti nagrade:

  1. Nagrada: 2.000,00 kn neto
  2. Nagrada: 1.000,00 kn neto
  3. Nagrada: 500,00 kn neto
  4. Nagrada po izboru posjetitelja izložbe: 500,00 kn – dodjeljuje se po završetku izložbe.

 

Autor/ica slanjem fotografija daju suglasnost organizatoru natječaja da bez posebne naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz potpis autora u svrhu tiskanja kataloga, pozivnica, plakata i muzejskih promidžbenih aktivnosti vezanih uz ovaj natječaj.

Natječaj i izložba se realiziraju u suradnji Grada Opatije i Hrvatskog muzeja turizma.

Zdravko Kopas, umjetnički direktor natječaja, nagrađivani fotograf i član HDLU

Katarina Mažuran Jurešić, ravnateljica

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...