Početna - SPORT - Najavljen 18. Rally Poreč

Najavljen 18. Rally Poreč

Na službenoj listi prijava za 18. Rally Poreč 2017. nalaze se 53 posade iz pet zemalja. Predvode ih prošlogodišnji pobjednici Juraj Šebalj i Karlo Golub koji će na svojem Hyundaiju i20 R5 imati startni broj 1. Natjecanje će se održati 3. i 4. studenog u gradu Poreču i okolici. Svečani start na rasporedu je u petak, 3. studenog na središnjem gradskom parkiralištu u porečkoj Partizanskoj ulici, gdje će se u večernjim satima voziti i atraktivni brzinski ispit.

Predsjednik organizacijskog odbora Edi Milokanović naglasio je da je koncept natjecanja isti kao i prije godinu dana: „Rally smo prekopirali od prošle godine jer je bio odlično odrađen i prihvaćen od strane publike, odnosno natjecatelja. S 12 brzinskih ispita dugačkih 90 kilometara nije ni predugačak, niti prekratak. Najatraktivniji brzinski ispit je Tar, nije tehnički najzahtjevniji, ali je pregledan i dostupan publici koja u krugu može vidjeti 5 ili 6 automobila. Tehnički zahtjevan brzinac je Žbandaj jer je cesta uska s puno šodera“.

Veliku podršku organizator natjecanja ima od Grada Poreča, čija zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović objašnjava zašto je natjecanje važno za grad: „Već 18. put ovaj se rally održava u Poreču, što znači da sudionici dolaze u naš grad i zadržavaju se ovdje. Grad Poreč na ovaj način nastoji produžiti turističku sezonu. Ako se 18 puta nešto dogodi u istom gradu, onda za to postoji razlog. Neka imena se ponavljaju i to znači da imamo određeni broj vozača koji se rado vraćaju u Poreč“.

Uz tri brzinska ispita koja će se voziti u petak, subotnji program donosi još devet brzinaca. Prvi je na rasporedu u 8:46 između Svetog Ivana i Tinjana. U prijepodnevnom krugu vozit će se još BI Kanfanar, dok će posade poslijepodne prolaziti brzincima Mugeba i Žbandaj. Cilj natjecanja na rasporedu je u subotu, 4. studenog u 18:30 na mjestu s kojeg će sve krenuti – parkiralištu u Partizanskoj ulici u Poreču.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Start 5. etape CRO Racea 1. listopada u Opatiji

I ove godine krajem rujna Hrvatska će biti domaćin sedme po redu međunarodne biciklističke utrke CRO Race u organizaciji tvrtke ...