Početna - SPORT - Najavljen 3. Opatija Milenij Open

Najavljen 3. Opatija Milenij Open

Međunarodni turnir u stolnom tenisu od 05. do 08. travnja u Opatiji

Međunarodni stolnoteniski turnir 3. Opatija Milenij Open održat će se od 5. do 8. travnja Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a nastupit će preko 400 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 16 zemalja Europe i svijeta, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj 03. travnja u sportskoj dvorani.

Turnir su najavili predstavnici organizatora sportski direktor STK „Opatija 08“ Diego Lipovšek, direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić i predstavnik tvrtke TTM iz Njemačke Damir Jurčić te zamjenik gradonačelnika Opatije dr. sc. Emil Priskić i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin.

– Na turniru će nastupiti natjecatelji u više uzrasnih kategorija – najmlađi kadeti i kadetkinje, mlađi kadeti i kadetkinje, kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke te seniori i seniorke iz SAD-a, Uzbekistana, Rusije, Belgije, Njemačke, Slovačke, Portugala, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Švicarske, Austrije, Engleske i Hrvatske, među kojima su i paraolimpijski pobjednik Laurens Devos iz Belgije te naši uspješni mladi hrvatski stolnotenisači prošlogodišnji  prvak Europe Tomislav Pucar, Ivor Ban i Hana Arapović. Nagradni fond turnira iznosi 6.550 dolara, a turnir se u kategorijama U15 i U18 boduje i za svjetsku rang listu ITTF, istaknuo je Lipovšek.

Direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić kazao je da Opatija nije slučajno odabrana za domaćinstvo ovog važnog turnira, već kao rezultat odličnog rada Diega Lipovšeka te vrhunske hotelijersko-turističke ponude koju pruža Opatija.

– Opatija je drugi grad u Hrvatskoj kada je u pitanju promocija stolnog tenisa, prvi je Zagreb, i jako nam je drago što ste prepoznali stolni tenis kao potencijal. Nadam se da ćemo već druge godine dovesti i vrhunske stolnotenisače iz Japana i Tajvana. Hrvatski stolnoteniski savez rado pomaže ovaj turnir i zahvaljujući Savezu se igra na posebnoj podlozi od 2 i pol tone na kojoj se inače igraju vrhunski svjetski turniri, kazao je Čengić.

Predstavnik tvrtke TTM iz Njemačke Damir Jurčić naglasio je kako rado pomaže u organizaciji turnira, kao i u radu STK Opatija te se nada da će i ovaj turnir pridonijeti popularizaciji stolnog tenisa koji je jako popularan u svijetu i okuplja preko 200 milijuna igrača.

Zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić zahvalio je organizatorima te istaknuo da Grad Opatija puno ulaže u sport te rado podržava ovakve vrijedne manifestacije. Predsjednik SSGO Fernando Kirigin kazao je kako su dogovori o održavanju ovog turnira započeli još kada se sportska dvorana tek gradila te ga veseli da turnir raste i razvija se iz godine u godinu te doprinosi razvoju sportskog turizma u Gradu Opatiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran sanira školjeru na lovranskom lukobranu

Općina Lovran nastavlja s investicijama, pa je tako jučer započela dohrana školjere luke Medveja i luke Lovran. Načelnik Bojan Simonič ...