Početna - KULTURA - Najavljen bogat program “Ljeta na Ljetnoj” 2019.

Najavljen bogat program “Ljeta na Ljetnoj” 2019.

Najavljen bogat program na Ljetnoj pozornici od 8. lipnja do kraja kolovoza 2019.

Bogat program “Ljeta na Ljetnoj” 2019. godine ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković najavio je na konferenciji za novinare. “Ljeto na Ljetnoj” otvara nastup zagrebačkog Ansambla Lado „Neka sjaji Sunce svima“ 8. lipnja u 21,00 sat.

U subotu, 15. lipnja, koncertom „Adriatica Latina“ Davor Radolfi i njegovi gosti: Zorica Kondža, Bruno Krajcar i drugi predstavit će se izvedbom popularnih latino melodija. Ovim koncertom Radolfi započinje turneju u povodu 30 godina karijere.

Finale Festivala MIK nakon 49 godina vraća se u Opatiju te će svi ljubitelji domaće pjesme doći na svoje 22. lipnja u 21,00 sat, dok će ljubitelji mjuzikala i rock opera uživati 27. lipnja u „Jesus Christ Superstaru“ u izvedbi zagrebačke Komedije u suradnji s The Really Useful Group Ltd.

RetroOpatija 29. lipnja na Ljetnu pozornicu dovodi Disko noć- DJ Miro Paušić i MC Šajeta garancija su za najveću disko zabavu na ovim prostorima.

100 romskih violina u izvedbi Budapest Gypsy Simphony Orchestra u srijedu 3. srpnja , nakon 14 godina, vraća se u Opatiju i izvest će poznata djela slavnih skladatelja Liszta, Bartoka, Brahmsa, Čajkovskog, Straussa, ali i tradicionalnu mađarsku i romsku glazbu.

19. Liburnija Jazz Festival u petak 5. srpnja donosi dva pijanistička diva- Matiju Dedića i Vasila Hadžimanova, a dan kasnije 6. srpnja Mariu João, portugalsku jazz ikonu u pratnji elektronskog tria OGRE.

S iznimnom pažnjom očekivan koncert Diane Krall na Ljetnoj pozornici je 16. srpnja, a karte su za taj veličanstveni glazbeni događaj gotovo rasprodane. U karijeri dugoj 25 godina Diana Krall je objavila 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka te je jedina jazz izvođačica čijih je čak osam albuma bilo na prvom mjestu Bilboardove liste.

Poklonicima domaće popularne glazbe nudi se koncert Petra Graše, jednog od najtraženijih domaćih izvođača, 19. srpnja.

Societa Filarmonia iz Udina 23. srpnja održat će hommage koncert jednom od najvećih tenora svih vremena Enricu Carusu.

Sergej Ćetković svojoj će se publici predstaviti 27. srpnja. Sergej je posljednjih godina postao jedan od najomiljenijih pjevača u regiji te je nedavno rasprodao tri koncerta u Lisinskom.

Jerry Rick’s Blues Festival Kastav i Opatijska rivijera Opatiju posjećuje 2. kolovoza, a održava se od 25. srpnja do 4. kolovoza na deset atraktivnih lokacija.

Večer folklora opatijskog FA Zora „Naši tanci i stare užanci v Opatiji“ na rasporedu je 10. kolovoza., a stand up „Željko Pervan u svijetu žena“ 11. kolovoza.

Kulminacija sezone koncert je jedne od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda Erosa Ramazzotija u četvrtak, 15. kolovoza u 21,00 sat. Ramazzoti Opatiju posjećuje u sklopu svoje turneje kojom predstavlja novi album „Vita ce n’e“, no publika neće ostati uskraćena ni za njegove stare hitove.

Za kraj sezone, već tradicionalno, na Ljetnoj pozornici od 26. do 30. kolovoza održava se Liburnia Film Festival koji se profilirao u referentni festival dokumentarnog filma.

Sve zainteresirane posjetitelje iz Festivala Opatija pozivaju da svoje karte kupe na vrijeme jer rezervacija i prodaja idu jako dobro pa su karte za pojedine programe već gotovo rasprodane.

Ljetno kino na Ljetnoj pozornici sa svojim programom isto tako počinje 8. lipnja.

U slučaju nepogodnih vremenskih prilika svi programi koji to tehnički mogu bit će premješteni u Dvoranu Gervais, a oni kod kojih je to neizvedivo dogodit će se idućeg dana prema planiranom rasporedu.

ernie

Ravnatelj Dešković zahvalio je svim djelatnicima Festivala Opatija na vrijednom radu u pripremi svih ovih programa, pokroviteljima i suradnicima: Zagrebačkoj banci, TZ grada Opatija, Gradu Zagrebu i Gradu Opatiji, kao i hotelskim kućama koje su se uključile u prodaju paketa: ulaznice i smještaj za posjetitelje raznolikih ovoljetnih programa na Ljetnoj pozornici.

Izvor: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Speleolozi očistili Zametsku pećinu

Hodajući ulicama rijetko razmišljamo o onom što se nalazi ispod asfalta. Postoje li kakve podzemne formacije ispod nas i gdje ...