Početna - IZDVOJENO - Najavljen program 8. Kastav Blues Festivala
kastav blues

Najavljen program 8. Kastav Blues Festivala

Od srijede 5. kolovoza  do 10. kolovoza održava se 8. Kasatv Blues Festival, a ovih dana najavljen je i program koji pokazuje kako je najveći hrvatski blues festival i ove godine uspio organizirati vrhunske blues koncerte i radionice koje nipošto ne treba propustiti.

KBF je nastao u čast Philadelphia Jerryja Ricksa, jednoga od najpoznatijih predstavnika tradicionalnoga bluesa (country-blues), koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.

Festival u srijedu otvara njegova sunarodnjakinja Elizabeth Lee s bendom Cozmic Mojo u Kostreni, kojoj će kao predgrupa nastupiti Alba i Leo. Visokooktanski rock band s dubokim korijenima u bluesu Elizabeth Lee’s Cozmic Mojo redovito nastupa u SAD-u i Europi nerijetko dijeleći pozornicu s imenima kao što su Jeff Beck, Patti Smith, Eric Sardenas, Nine Below Zero, Rick Veto, Poppa Chubby…

Pjevačica i voditeljica banda Teksašanka Elizabeth Lee plijeni pažnju svojom energijom i vokalom. Elizabeth Lee’s Cozmic Mojo izvode glazbu na tragu velikana kao što su Stevie Ray Vaughan, Sheryl Crow, Janis Joplin, Radio Head i Bonnie Raitt.

Četvrtak 6. kolovoza nastupit će na čavjanskom Kašetlu Alan Messer iz Velike Britanije, te najpoznatiji domaći blueser Tony Lee King. U petak, 7. kolovoza na krovu dvorane u Matuljima okupit će se izvrsna trojka hrvatskih bendova i izvođača – Kaplowitz Blues Trio, Darko Jurković Charlie i Vedran Božić & Rock Masters.

Najveća zvijezda ovogodišnjega Kastav Blues Festivala je Sydney Ellis, vrhunska vokalistica suvremene blues i jazz-scene, koju hvali i publika i glazbena kritika, a nastupit će u Kastvu u subotu 8. kolovoza, uz grupu Midnight Preachers. Ovim će se nastupom prvi puta predstaviti hrvatskoj publici, a u posljednja dva desetljeća održala je preko 1200 koncerata u 27 zemalja. Na njezinu je repertoaru preko 200 skladbi 50-ak tamnoputih američkih glazbenih ikona, kao što su Billie Holiday, Bessie Smith, John Lee Hooker, Elmore James, Muddy Waters, Louis Armstrong, Willie Dixon, Elmore James… Uz Ellis, nastupit će The Sweet Waters te Daniele Bazzani iz Italije.

Nedjelja, 9. kolovoza održat će se čak dva događanja – u 17 sati u Kastvu blues radionicu održat će Michael Messer, a u Ronjgima će od 21 sat nastupiti britanski Little George Band kojeg vodi Little George Sueref. S dvanaest godina pjevao i svirao usnu harmoniku u grupi Big Joe Louis & His Blues Kings, s kojom je proputovao cijeli svijet. Blueprint Magazine tri mu je godine zaredom dodijelio nagradu Harp Of The Year.

Ponedjeljak, 10. kolovoza zatvoriti Crossroad Blues Band iz Makedonije i Duško Jeličić & The Blues Friends. Legendarni Dule spojio se s poznatim glazbenicima s područja Kvarnera i ovom će se prilikom predstaviti u jedinstvenom izdanju svirajući klasike bluesa, odnosno glazbu uz koju su odrastali i koja još uvijek kola njihovim venama.

Izložbe:

1. kolovoz– izložba Božidar Milinović ”Mr. Jazz: Working Man Blues” koja ostaje otvorena do 16. Kolovoza.

8. kolovoz u 19.30 sati u Galeriji Trojice otvorit će se izložba ”Motus” koju potpisuju Emil Knapić & Alex Knapić, a istog dana u 20.15 sati u Caffe baru Art svoje će radove predstaviti i Alan Messer. Dobitnik nagrade Grammy na ovogodišnjem će se Kastav Blues Festivalu predstaviti posebnim video programom. U posljednjih četrdesetak godina ne postoji značajnije ime popularne glazbe koje nije zabilježio Messerov fotoaparat; fotografirao je legende kao što su Beatlesi, Rolling Stonesi, The Who, Deep Purple, Johnny Cash, Jimi Hendrix, Bob Dylan i sl., a njegove fotografije krase naslovnice preko 800 albuma.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...