Početna - IZDVOJENO - Najavljen program Bečkog tjedna u Opatiji

Najavljen program Bečkog tjedna u Opatiji

Bogat program Bečkog tjedna od 16. do 23. rujna, finale tradicionalni Bečki bal u Kvarneru 22.rujna

Svečanim koncertom u Centru Gervais u nedjelju 16. rujna u 20,00 sati otvara se opatijski Bečki tjedan, osmi po redu. Na koncertu će nastupiti Opatijski komorni Orkestar: OKO, program nosi naziv „Dvije bečke i jedna opatijska simfonija“. Ulaz na koncert je slobodan.

U srijedu, 19. rujna, će biti održana Dječja radionica „Beč za djecu“ od 18,00 sati u Remisens Premium Hotelu Palace Bellevue u organizaciji DND Opatija. Na programu su Bajkaonica, pričanje tradicionalnih priča, mala bečka kuharica na kojoj će najmlađi učiti kako pripremiti sacher tortu ili germknedle te tradicijske austrijske suvenire, rekla je tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić.

U umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u četvrtak, 20. rujna slijedi otvaranje izložbe radova mladih autora „Identities“ od 18,30.

Petak 21. rujna donosi posebno bogat program. U hotelu Admiral će biti održan okrugli stol Agencije za europsku integraciju i gospodarski razvoj (AEI), pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Opatije. Tema će biti »Umjetnost, kulturna baština i turizam«, odnosno održivi razvoj i očuvanje povijesnih gradova. Moderator će biti dr. Herbert Madejski, direktor »Društva za internacionalnu komunikaciju i informaciju«. Gostima iz Beča će biti predstavljeni Amerikanski vrtovi čija je prva faza završena te nam na temu kako prirodne ljepote staviti u funkciju turizma, u mnogome mogu pomoći  austrijska iskustva, naglasio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Navečer, na rasporedu je degustacija bečkih vina na terasi hotela Kvarner od 18,00 sati, a potom u 19,00 svečani koncert Hoh und Deutschmeister k.u.k. Wiener regimentskapelle IR4, na koji je ulaz slobodan.

Hotel Kvarner će ugostiti i humanitarnu modnu reviju u Organizaciji Lions kluba Opatija u petak od 20,00 sati. Sredstva prikupljena na reviji će biti usmjerena u nabavku defibrilatora za Centar Gervais te obuku 300-tinjak Opatijaca kako se tom spravom i koristiti kada je najpotrebnije, da bismo spasili nečiji život, naglasio je predsjednik Lions Cluba Opatija Damir Perman.

Subota 22. rujna rezervirana je za Koncert Puhačkog orkestra Hoh und Deutzschmeister k.u.k. Wiener regimentskapelle IR4 u parku Angiolina točno u podne.Veliko je finale Bečki bal u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner od 20,00 sati, na kojem će sudjelovati brojni uglednici iz Hrvatske, Austrije, SAD-a, Italije, Slovenije. Bal otvaraju orkestar Original Wiener Strauss Capelle i plesna škola Tanzkomitee iz Beča. Više od 200 Bečana dolazi u Opatiju u povodu bečkog tjedna te će kod nas boraviti 3 do 4 dana. Prodano je više od 300 ulaznica za Bečki bal, ostalo je još nešto slobodnih, pa sve zainteresirana molim da požure, istaknuo je koordinator programa Bečki tjedan i bal Andreas Madejski.

Bečki tjedan još je jedan doprinos za nastavak posezone na Opatijskoj Rivijeri, posebno nas veseli što je tjedan posvećen našem najvjernijem turističkom tržištu- Austriji, zahvaljujući Gradu Beču i njegovim čelnicima ova lijepa priča o prijateljstvu traje već dugo, istaknuo je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, dodavši kako je zajednički cilj ostvariti još bolju gospodarsku i kulturnu suradnju.

Recimo još da će se u opatijskim Remisens Premium hotelima: Kvarner, Palace Bellevue, Admiral i Kristal od 16. do 23. rujna nuditi se posebna ponuda bečkih gastro delicija i slastica.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...