Početna - IZDVOJENO - Najavljen sedmi Student Day Festival
Student Day1
foto: Grad Rijeka

Najavljen sedmi Student Day Festival

Sedmi Student Day Festival održat će se 27. i 28. svibnja u ExPort Delta i na Korzu. Kao i do sada festival je podijeljen u nekoliko faza, pa će se studentima i ostalim građanima ponuditi repertoar kulturnih, sportskih, zabavnih i glazbenih sadržaja uz poznate hrvatske i svjetske glazbenike.

Na održanoj konferenciji za medije, Student Day Festival 2016. predstavili su Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci i organizator, Sanjin Lovrin, predstavnik RIKUP-a (organizator) i Warehouse Floor Manager te Rober Jovanović, basisit grupe Mandrili iz Rijeke.

Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci rekla je kako brojka od 20000 posjetitelja prošle godine dovoljno kazuje o rastu projekta, tim više ako se u obzir uzme činjenica da je Festival u potpunosti besplatan. Prijić Samaržija dodala je kako je ovo jedini toliko značajan i velik festival u Hrvatskoj koji organiziraju studenti, a ne agencije.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, rekao je kako Student Day Festival potvrđuje urbani identitet Rijeke te Rijeku kao studentski grad. Dodao je kako je Rijeka jedini grad koji, osim maškarama, predaje ključeve grada i studentima na tih nekoliko dana.

Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci, rekao je da je posebnost Festivala što ga čini skup raznovrsnih događaja, iako tradicionalno najbolje odjekne onaj glazbeni dio.

Prva faza Student Day Festivala predstavlja kulturni tjedan (Culture Week) koji je svojevrsna uvertira u festival. Kroz različiti kulturni sadržaj doprinosi se i unaprijeđuje studentski standard u domeni kulture i motivira studente da se aktivno uključe u bogati kulturni život grada Rijeke.

Službeni dio festivala započeti će u petak 27. svibnja. 2016. godine. Duž Korza bit će postavljeni štandovi, na kojima će fakulteti i studentske udruge pojedinih fakulteta promovirati vlastiti rad, te informirati studentsku zajednicu o mogućnostima rada i aktivizma, što ujedno predstavlja i drugu fazu projekta.

Sportski dio je treća faza, a realizacija je predviđena na Korzu, u petak 27. i subotu 28. svibnja. Na dvije lokacije će biti postavljeni sportski tereni, na kojima će se studenti pojedinih fakulteta natjecati u različitim sportskim disciplinama, poput graničara, nogometa, košarke, squash-a, povlačenja konopa itd. U sklopu sportskog dijela snage u malom nogometu odmjeriti će sada već tradicionalno predstavnici Grada i Sveučilišta.

Koncerti i Fit festival predstavljaju četvrtu fazu festivala, a odviti će se na prostoru ExPort Drva na Delti. Koncerti će se održati u petak 27. i subotu 28. svibnja 2016.
Što se koncertnog dijela tiče, za sada su potvrđeni nastupi svjetski poznatog dvojca Pig&Dana i DJa Allea Farbena. Osim njih, u subotu će nastupiti riječke snage, Urban i Madrilli. Sanjin Lovrin, predstavnik RIKUP-a, rekao je kako potvrda ostatka izvođača slijedu u narednih desetak dana, o čemu će obavijestiti naknadno.
Fit fest je fitness festival koji se održava u jutarnjem terminu drugog dana festivala, 28. svibnja, te okuplja studente i sve građane koji žele napuniti baterije uz svjetski priznate programe kao što su Les Mills i Zumba.

Organizatori Student Day Festival su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Udruga RiKUP, uz potporu Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeke.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...