Početna - IZDVOJENO - Najavljen Šesti studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2016
neuri

Najavljen Šesti studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2016

Na tiskovnoj konferenciji održanoj na Medicinskom fakultetu u Rijeci najavljen je šesti po redu „Studentski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem – NeuRi 2016“.

Najveći studentski kongres u Rijeci, „Šesti studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2016“, ovaj tjedan će se održati u razdoblju od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i na Rabu. U Kongres, koji se odvija pod već dobro poznatim motom „Edukacija & iskustvo“ utkan je veliki rad studenata Medicinskog fakulteta, dok je njegov konačni program predstavljen danas na konferenciji za medije.

„Studentski kongres neuroznanosti još jednom će tradicionalno okupiti zaljubljenike u neuroznanost, studente iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Poljske, Slovenije i Nizozemske te čak preko 250 sudionika s različitih fakulteta kojima ćemo ponuditi aktualne informacije i pružiti uvid u suvremena istraživanja najmisterioznijeg ljudskog organa – mozga.“, istaknuo je na konferenciji za medije Luka Fotak, student Medicinskog fakulteta i jedan od organizatora Kongresa.

A upravo su studenti Medicinskog fakulteta zamašnjak ovog, ali i brojnih projekata koji osiguravaju njihovo stručno napredovanje i primjer su potrebne interdisciplinarnosti.

„Ovakvim projektima, aktivnošću i stjecanjem novih znanja studenti u konačnici pomažu široj zajednici, jer se sve naučeno kroz primjere u praksi koristi u daljnjem radu“, istaknuo je Josip Aničić, predsjednik Studentskog zbora MedRi i FOSS MedRi, dok je prodekanica za poslovne odnose Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Brigita Tićac dodala kako baš iz tih razloga Medicinski fakultet potiče brojne aktivnosti studenata.

„Studentski kongres neuroznanosti predstavlja sinergiju studenata, znanstvenika i profesora, a brojnost sudionika dokaz je dobrog puta i rada. Svjedočimo istinskoj zainteresiranosti studenata za neuroznanost i znanstveno-istraživački rad što je temelj za budući izvrstan stručan rad studenata, opet na dobrobit zajednice.“, dodala je prodekanica Tićac. 

Među istaknutim plenarnim predavačima na Kongresu su prof. dr. sc. Fran Borovečki s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga koji će govoriti o utjecaju genske predispozicije u razvoju neurodegenerativne bolesti te doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, s temom „Vuk s Wall Streeta ili Hannibal Lecter?“.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...