Početna - IZDVOJENO - Najavljen tečaj za osposobljavanje spasilaca u 2018. godini

Najavljen tečaj za osposobljavanje spasilaca u 2018. godini

Ravnateljica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Vesna Čavar i regionalni koordinator Službe spašavanja života na vodi Nikola Mrđen na konferenciji za novinare najavili su tečaj za osposobljavanje spasilaca u 2018. godini na području PGŽ.

Ravnateljica Čavar je naglasila da je Društvo Crvenog križa PGŽ od početka uključeno u taj projekt koji je u početku bio preventivni te da je prvi tečaj za spasioce održan upravo na području naše županije, u Novom Vinodolskom.

Također su razvili i program za osnovce „Junior spasilac“ kako bi i najmlađe upoznali s projektom i spasilačkom službom, a osnovan je i Spasilački klub Posejdon. „Pred nekoliko godina je osnovan i interventni Tim za spašavanje žrtava iz otežanih uvjeta. Nažalost, današnje elementarne neprilike sve više zahtijevaju prisutnost naših spasilaca“ rekla je Čavar. Također je naglasila dobru suradnju s  Hrvatskim Crvenim križom, koji financira regionalnog koordinatora.

Koordinator Službe spašavanja života na vodi Nikola Mrđen je najavio da počinje novi ciklus edukacije spašavanja. Svi prijavljeni kandidati mogu pristupiti testiranju kondicijske spremnosti koji će se održati 3., 10., i 17. travnja 2018.g. na Bazenu Kantrida od 10 do 13 sati. Tečajevi za Primorsko-goransku županiju će se održati u Rijeci, na bazenu «Kantrida», prvi od 14. – 20. svibnja, a drugi od 21. – 27. svibnja 2018. godine. Cijena tečaja je 400 kuna po polazniku. Za pristup na tečaj potrebna je liječnička potvrda o zdravstvenom stanju polaznika, te imati navršenih 18 godina. Tečaj traje 7 dana (od ponedjeljka do nedjelje) u vremenskom periodu od 08.00h do 18.00h svaki dan. Minimalan broj polaznika je 8, a maksimalan 16 po jednom tečaju.

“Da bi se zadržala licenca potrebno ju je svake 2 godine obnoviti. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za testiranja u lokalna i županijsko Društvo CK” zaključio je Mrđen i pozvao sve zainteresirane da se uključe.

Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije glavni je organizator tečaja za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Humanitarna akcija “Darujmo srcem”

Društvo „Naša djeca“ Opatija pokrenulo je humanitarnu akciju „Darujmo srcem“ u kojoj su pozvali roditelje i djecu s liburnijskog područja ...