Početna - IZDVOJENO - Najavljena predavanja povodom Mjeseca hrvatske knjige, Opatija
mjesec hrvatske knjige

Najavljena predavanja povodom Mjeseca hrvatske knjige, Opatija

Svim korisinicima Gradske knjižnice i čitaonice ”Viktor Car Emin“ Opatija te ostalim zainteresiranim građanima, a povodom manifestacije ”Mjesec hrvatske knjige“ organizirana su dva predavanja.

Prvo predavanje održat će se 3. studenog u 18:00 sati, a riječ je o predavanju prof. Josipa Luzera, ”Izumi i otkrića drevne Kine. Predavanje će se održati u  u dvorani Kulturnog doma ”Zora“. Umirovljeni sveučilišni profesor Josip Luzer nakon dugotrajne i uspješne karijere provedene na Pomorskom fakultetu u Rijeci održava, između ostaloga, popularna predavanja koja prenose znanja mladima, ali još uvijek inspiriraju i odrasle. Ovoga puta profesor nas uvodi u čarobni svijet Kine i svih njenih dostignuća te će nam otkriti sve ono što možda još nismo znali o ovoj tajanstvenoj zemlji.

Drugo predavanje prof. dr. sc. Rajka Jurdana – Šepić, ”Blaga svjetlost zvijezda – priča s Harvarda“, održat će se 6. studenog u 19:00 sati u dvorani Kulturnog doma ”Zora“. Prof. dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić izvanredna je profesorica na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Autorica je znanstvenih i stručnih radova iz astrofizike: atmosfera zvijezda i Sunca te spektroskopije i fotometrije promjenljivih zvijezda. Niz se godina aktivno bavi edukacijskom fizikom, popularizacijom znanosti kao i promocijom čakavštine kroz pisanu i govorenu riječ. U ovome predavanju svjetlost ima glavnu ulogu, a profesorica će predstaviti rezultate svog znanstvenog rada.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...