Početna - IZDVOJENO - Najavljeno svjetsko prvenstvo seniora  u boćanju  2015.
Svjetsko prvenstvo

Najavljeno svjetsko prvenstvo seniora  u boćanju  2015.

Grad Rijeka domaćin je Svjetskog prvenstva seniora u boćanju koje se održava od 20. do 26. rujna u Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići. Svjetsko prvenstvo u boćanju organizira Grad Rijeka i Hrvatski boćarski savez uz tehničku podršku Riječkog sportskog saveza.

U Salonu Grada Rijeke najavljeno je nadolazeće svjetsko prvenstvo seniora u boćanju, koje se od 20. do 26. rujna održava u našem gradu. Na prvenstvu se očekuje nastup oko 250 boćara iz 37 zemalja svijeta.

Prvenstvo su najavili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica, izbornik Hrvatske boćarske reprezentacije Milan Celija, te reprezentativac Leo Brnić.

Grad Rijeka po peti je put domaćin velikog međunarodnog boćarskog natjecanja. Prethodno su u Rijeci održane dvije svjetske juniorske smotre, jedna seniorska te jedno europsko prvenstvo u boćanju. Grad Rijeka i Riječki sportski savez godinama rade na popularizaciji sporta i rekreacije za sve dobne skupine građana, a veseli činjenica da se Svjetsko prvenstvo u ovom sportu održava u državi koja doista stoljećima gaji ljubav prema boćama, balotama ili balutama, kako ih neki nazivaju. Gotovo generacijski, ovaj se sport igra u brojnim dijelovima Lijepe naše, poglavito u primorju.
Riječani vole boćanje, a gradonačelnik Vojko Obersnel je rekao kako vjeruje da će dvorane biti pune i kako ćemo se svi zajedno moći veseliti uspjehu naših reprezentativaca.

Prilika je ovo za Riječane koji aktivno ili kao pasivni gledatelji inače uživaju u boćanju, kao i za one koje su od malih nogu djedovi vodili na jog, ali i za one koji nikad nisu doživjeli ovaj sport u punom sjaju da doznaju više o boćanju.

Dolazak gostiju se očekuje već za vikend, a u ponedjeljak, 21. rujna, započinje natjecateljski dio u Boćarskom centru Podvežica. Ulaz na prvenstvo je besplatan.

Sve o Svjetskom prvenstvu u boćanju u Rijeci, najnovije informacije, rezultate i moguće promjene na web stranici prvenstva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...