Početna - IZDVOJENO - Najbolje s 14. LFF-a na Danima Ičića-Crème de la crème 14. LFF-a
lff

Najbolje s 14. LFF-a na Danima Ičića-Crème de la crème 14. LFF-a

Nagrađivani dokumentarci, s prošlotjednog 14. Liburnia Film Festivala, bit će prikazani na Danima Ičića u četvrtak, 1. rujna 2016., u sklopu programa Liburnia uplovljava i u suorganizaciji s Mjesnim odborom Ičići. U cjelovečernjem programu publika će besplatno moći pogledati četiri filma – Dum Spiro Spero, Kratki obiteljski film, Turizam! i Iza lica zrcala.

Večer u Ičićima započet će oko 20.30 druženjem uz simpatični Dum Spiro Spero redatelja Pere Kvesića. Kvesiću je ovo prvi dokumentarni uradak, no pripovijedanje mu novost – riječ je o našem etabliranom piscu i scenaristu. Bilježeći svoju svakodnevicu, redatelj u filmu propituje život i smrt, a svojim osebujnim stilom nasmijava gledatelje. Žiri 14. Liburnia Film Festivala dokumentarcu je dodijelio nagradu za najbolji film.

Najboljim regionalnim ostvarenjem proglašen je Kratki obiteljski film Riječanina Igora Bezinovića. Ovaj kratkometražni dokumentarac prati staricu Maricu, koja je u zatvoru završila zbog napada nožem na snahu. Upoznajemo ju tijekom probacijskog roka. Film je dio HRT-ovog serijala „Probacije“, a isplati ga se pogledati jer Bezinovića uspoređuju s Karpom Ačimovićem Godinom i Srđanom Karanovićem.

Ljubitelji crnog humora doći će na svoje s Turizmom! Splićanina Tonćija Gaćine koji bilježi radnu svakodnevicu turističkih djelatnika. Partyji, fish-pikinici, večere na 50 metara visine, pražnjenje septičkih jama – sve je to hrvatski turizam! Za rad na filmu, Jan Klemsche proglašen je najboljim montažerom 14. LFF-a, dok je Tonći Gaćina na nedavno održanom DokuFestu u Prizrenu dobio nagradu za najboljeg nadolazećeg mladog filmaša.

Organizatori su za kraj druženja u Ičićima ostavili pravu poslasticu – Iza lica zrcala, intimni dokumentarni film nadahnut autoričinom borbom s epilepsijom, ispričan putem prekrasnih ličkih krajolika. Film je na Liburnia Film Festivalu dobio tri nagrade – redateljica Katarina Zrinka Matijević primila je posebno priznanje žirija, Vjeran Hrpka proglašen je najboljim snimateljem, a Vesna Biljan Pušić i Ivan Zelić nagrađeni su kao najbolji dizajneri zvuka zbog „magičnog komada umjetnosti, gotovo bez presedana u novijoj hrvatskoj kinematografiji“.

Program se provodi u partnerstvu s mrežom Clubture uz podršku Primorsko-goranske županije. Projekciju u Ičićima podržava i Turistička zajednica mjesta Ičići.

 

Traileri

Dum Spiro Spero https://vimeo.com/156003602

Iza lica zrcala https://youtu.be/DwT5dOXSYiw

Kratki obiteljski film https://youtu.be/fh5UKNaWdYY

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...