Početna - IZDVOJENO - Najgora Vlada za radnike u zadnjih 20 godina
Prosvjed sindikalisti Zagreb
foto: Goran Mehkek / CROPIX

Najgora Vlada za radnike u zadnjih 20 godina

Narod koji ih je doveo na vlast, može s nje i maknuti

“Izigrali su sve – nezaposlene, umirovljenike, radnike i mlade, sve – osim sebe i svojih”

Prosvjed protiv izmjena radnog zakonodavstva na Markovu trgu prerastao je u prosvjed protiv Vlade, koju su sindikalni čelnici ocijenili “najgorom Vladom za radnike u zadnjih 20 godina”. Na prosvjedu na kojem je, po policijskoj procjeni, sudjelovalo 1400 sindikalaca čelnici pet sindikalnih središnjica prozivali su Vladu za nesposobnost, bahatost i socijalnu neosjetljivost. Poručili su Vladi da pozove sindikate za pregovarački stol i povuče prijedlog novog Zakona o radu (ZOR), jer ih “narod koji ih je doveo na vlast, može s nje i maknuti”.

“Ova Vlada tzv. socijaldemokrata pokazala se najtvrđom neoliberalnom vladom do sada. Nisu uspjeli pokrenuti gospodarstvo i otvoriti radna mjesta, jedino što znaju je zavaditi ljude da mogu vladati”, ustvrdio je Novosel i poručio premijeru Zoranu Milanoviću i ministru Mrsiću da je za njih “utakmica završena”.

“Imate još kratko sudačko vrijeme, ili ćete prihvatiti sindikalne zahtjeve ili vas neće biti”, zaprijetio je Novosel čiji je govor pozdravljen uzvicima odobravanja i zviždanjem Vladi.

“Kad vas ‘izraubaju’ odbacit će vas i zaposliti preko agencije nekog drugog na sat-dva dnevno. Svi ćemo postati socijalni slučajevi”, poručio je Novosel radnicima govoreći o ciljevima izmjena radnog zakonodavstva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...