Početna - IZDVOJENO - Najjeftiniji doček Nove godine
Severina
Foto: Screenshot YouTube

Najjeftiniji doček Nove godine

Nije najluđi provod u gradu, ali je jedan od najjeftinijih.

Upali, pa gledaj TV program skockan za doček Nove.

Recesija je učinila svoje, ali sve televizije kuće s nacionalnom koncesijom nude ponešto taman da se bude u laganoj dilemi na koji program krenuti, ako već niste namjeravali gledati televiziju dan poslije, recimo, Brešanov kino hit »Svećenikova djeca« što ga donosi Prvi program HRT-a prvog dana Nove 2014. godine.

Pa i nisi bila tako loša

Elem, na javnom servisu, na 1. programu sve vezano uz doček službeno kreće iza 20 sati uratkom drastično blagonaklona naslova »Pa i nisi bila tako loša«.
Trebao bi to biti duhovit rezime godine u izvedbi voditelja Dražena Čučeka i sudjelovanje Mirele Priselac Remi, Davora Gobca, Sandre Perković, Ivanke Boljkovac…..

Kad to završi HRT će udariti »Plesom sa zvijezdama«, u verziji za koje će plesati pet pobjedničkih parova iz prošlih sezona, dok će nam pjevati Marko Tolja. No, u Novu godinu ipak nećemo ušetati plesom, već ponajprije pjesmom vođeni taktovima uratka zvanog »Bam, bam, babalu, bam« i hitovima najpoznatijih domaćih estradnih zvijezda. Iz ponoći HRT se, pak, u duhu svoje vjekovne prakse obraća narodu tradicijskim pjesmama u emisiji »Ispili, popili, svima na veselje«. Cijena svega navedenog je nepoznanica. U nekim se tiskovinama tvrdi da »Ples sa zvijezdama« stoji oko 30.000 eura, a emisija s estradnim zvijezdama 15.000.

Eksperti pače kazuju kako je Nova TV u svoju stožernu novogodišnju emisiju zvanu »S Novom u Novu«, onu što kreće odmah nakon ponoći i za koje se do jutra dijele kojekakve nagrade, uložila je 50.000 eura, dok je šparni RTL najviše sredstava, nekih 10.000 eura, uložio u to da pred ponoć može emitirati snimku Severininog koncerta održanog u Areni Zagreb.

Službene potvrde svih ovih cifri nema, ali ima blagog predosjećaja kako bi Severina mogla odnijeti prevagu i to, štono bi se sportskim rječnikom reklo, za prsa. Makar, nije nemoguće da fanovi na staru godinu pohrle i pogledati finale sezone serije »Zora dubrovačka«.

Reprize dan poslije

Na Drugom programu HRT-a doček počinje nešto ranije, već u 18.15 sati kada kreće »Novogodišnji pidžama party«, domaća glazbena komedija za djecu i mlade. Riječ je o TV filmu koji uz prizore iz obiteljskog doma dviju sestara i njihovih roditelja na Silvestrovo i uzbuđenje prije dočeka Nove u glazbenim i plesnim video brojevima nastupa 300 djece i tinejdžera iz Poreča, Siska, Duge Rese, Šibenika, Dubrovnika, Požege, Vukovara i Zagreba.

Slijedi filmski program koji udara žestoko: prvo pjesmama ABBA-e prošaran hit »Mamma Mia«, pa akcijski »Red« s hrpom holivudskih zvijezda, pa malo prije ponoći triler »Kaos«. Treći vrti prigodni filmski maraton sukladno cijelogodišnjoj praksi. Da se tu iščekivati nove epizode crtića »Gustav« što ga je Treći očito oteo Drugom, a da se i koji minut prije ponoći veseliti filmu »A sada nešto potpuno drukčije«, prvom dugometražnom filmu kultnih britanskih montipajtonovaca, koji je izbor i prerada skečeva iz prve dvije sezone njihovog TV showa »Leteći cirkus Montyja Pythona«.

Sve spomenuto naći će se, manje više, dan poslije u kakvoj reprizi. No, ako ćemo pravo, prvi siječnja je vazda bio možda i značajniji televizijski dan od onog skockanog za doček. Jer, na HTV1 je prije objeda Novogodišnji koncert iz Beča, a na HRT2 Garmisch-Partenkirchen i Novogodišnja turneja četiri skakaonice, dok je na Trećem »Annie Hall«.

Komercijala će se, pak, bez puno mudrovanja, odmah vratiti u normalu kao da se ništa dogodilo i nije. To hoće reći da će primjerice na Novoj TV 2014. započeti po provjerenim principu od turske sapunice. Ova se zove »Dila« i ona je, dakako, »dramatična ljubavna priča o ljubavi i mržnji, zločinu i kazni, osveti i oprostu«! Zato je »Dr. Oz« na programu HRT-a opet u četvrtak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...