Početna - IZDVOJENO - Najljepša šetnica u Hrvatskoj puna psećeg izmeta

Najljepša šetnica u Hrvatskoj puna psećeg izmeta

Najljepša šetnica u Hrvatskoj sve je češće na udaru neodgovornih vlasnika pasa!

Opatijski Lungomare ima više od 100 godina i proteže se čak 12 kilometara. Mnogi ga smatraju jednim od najljepših u Europi, no ono je istovremeno mjesto gdje vlasnici pasa šetaju svoje kućne ljubimce. Na žalost neki od tih vlasnika su neodgovorni i nekulturni te ne čiste za svojim ljubimcima. Ponašanje tih pojedinaca, dovelo je dovelo je do toga da šetnja Lungomareom postaje lutrija.

Dugo se vremena “žmirilo” na ovaj problem, ali je Grad Opatija napokon odlučio neodgovornim vlasnicima pasa stati na kraj.

Redari će – napokon – kažnjavati neodgovorne vlasnike pasa

“Obavještavamo građane da će komunalni redari obavljati pojačani nadzor nad provođenjem Odluka o komunalnom redu i držanju kućnih ljubimaca, osobito na području obalne šetnice Lungomare, u Parku Angiolina, na dječjim igralištima i plažama. Cilj ovih mjera je jačanje svijesti građana o potrebi očuvanja čistoće na javnim površinama. Primarno je kontrola usmjerena prema vlasnicima koji tijekom šetnje kućnih ljubimaca onečišćuju javne površine”, navode iz Grada Opatije.

“Komunalni će redari kada i ako zateknu nekog vlasnika kako krši odredbe – prvo upozoravati, a kasnije i sankcionirati prekršitelje. Naime, u slučaju kršenja odredbi ovih odluka prekršitelju slijedi financijska kazna od 1000 kuna“, zaključuju.

Spomenimo podatak da je gradska uprava Opatije prije više od 50 godina razmatrala mogućnost zabrane šetnje kućnih ljubimaca po Lungomare i njihovu šetnju usmjeriti prema šetalištu Carmen Sylve.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...