Početna - IZDVOJENO - Nakon 15. kolovoza kreće obnova ulice Ivana Zajca, Rijeka
rijeka
Grad Rijeka

Nakon 15. kolovoza kreće obnova ulice Ivana Zajca, Rijeka

Prema planovima Hrvatskih cesta u drugoj polovici kolovoza trebali bi započeti radovi na rekonstrukciji Ulice Ivana Zajca, a riječ je o drugoj fazi, odnosno nastavku projekta realiziranog prošle godine kada je Ulica Riva obnovljena i asfaltirana. Proces javne nabave za ovaj posao je u završnoj fazi te se ovog tjedna očekuje potpisivanje ugovora o građenju s GP-om Krk, koji je kandidirao najbolju ponudu vrijednu oko 3 milijuna kuna.

Nakon toga trebali bi uslijediti i operativni dogovori oko dinamike radova s HŽ Infrastrukturom, jer će se paralelno obaviti i rekonstrukcija željezničkog kolosijeka, koji prolazi Ulicom Ivana Zajca. Rok bi trebao iznositi najviše tri mjeseca, što znači da će građenje u jednoj od najprometnijih riječkih ulica trajati i tijekom jeseni.

Iako se zbog toga ne očekuju velike gužve u prometu, u pripremi je posebna regulacija prometa. Nažalost neće biti moguće u dovoljnoj mjeri iskoristiti ljetno prometno zatišje i nešto manji broj vozila na riječkim ulicama u srpnju i kolovozu, što bi svakako umanjilo moguću gužvu zbog odvijanja radova. Po sličnom principu, kao i u vrijeme obnove Ulice Riva, i sada se predviđa privremeno micanje parkirališnih mjesta na potezu između Rive Boduli i HNK-a Ivana Zajca kako bi se otvorio dodatni prometni trak u razdoblju radova na obnovi kolnika.

Predviđeno je kako će konstantno biti otvorena najmanje dva od ukupno četiri prometna traka, što bi trebalo biti dovoljno za osiguranje protočnosti prometa i izbjegavanje većih gužvi. Ipak će biti preporučeno korištenje alternativnih prometnih pravaca, odnosno izbjegavanje prolaza kroz središte Rijeke pogotovo za vozila koja se kreću od zapada prema istoku.

Posebna regulacija semaforima bit će uvedena i na raskrižju kod kazališta, koje vodi prema cesti D-404. Na području oko glavne riječke tržnice također se mogu očekivati nešto veće gužve, te još veći nedostatak parkirališnih mjesta, kojih i inače nema dovoljno u okolnim ulicama.

Sve to znači da će se Riječani morati naoružati strpljenjem kako bi dočekali obnovu jedne od najvažnijih prometnica u gradu, koja nije rekonstruirana desetljećima, jednako kao ni Ulica Riva, koja je novo ruho dobila prošle godine, piše Novi list.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...