Početna - IZDVOJENO - NAPOKON U OPATIJI – FILM “TI MENE NOSIŠ” IVONE JUKE, danas na Ljetnoj
ti mene nosiš

NAPOKON U OPATIJI – FILM “TI MENE NOSIŠ” IVONE JUKE, danas na Ljetnoj

Debitantski cjelovečernji igrani film „Ti mene nosiš“, u produkciji produkcijske kuće 4film, bit će prikazan 11.8.2015. s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici.  Nakon što je oduševio publiku i kritiku širom Hrvatske, te nakon uspješnog prikazivanja na 62. Pulskom filmskom festivalu, film ‘Ti mene nosiš’ nastavlja distribuciju u Opatiji.

„Oštra, surova i krvava priča, snažnih, trgajućih emocija od kojih bi pucala filmska vrpca kad bi je bilo, ali bez ijedne sentimentalne scene, bez laži utjehe“, pohvalio je film Miljenko Jergović u svojoj kolumni.

 Nakon nekoliko izuzetnih dokumentarnih filmova i brojnih međunarodnih nagrada, hrvatska redateljica Ivona Juka svojim je prvim cjelovečernjim filmom još jednom pokazala svoju svestranost. Već na premijernom prikazivanju film ‘Ti mene nosiš’ svojom je radnjom i kvalitetnom glumačkom ekipom, oduševio gledatelje, ali i ujedinio filmske kritičare u zajedničkom stajalištu da se radi o odličnom filmskom ostvarenju.

Riječima hvale pridružio se i ugledni filmski kritičar Nenad Polimac: „Prvi cjelovečernji igrani film Ivone Juke “Ti mene nosiš” unosi važnu novinu u suvremenu hrvatsku kinematografiju – ambiciozno, ekstenzivno pripovijedanje. Film je zahtjevno režiran, sa scenama koje nekad uključuju i 20-ak likova, izgleda izvrsno, a ima i prizora koje nikad niste vidjeli“.

Prema prvim reakcijama publike redateljica Ivona Juka sa svojim autorskim timom je osim umjetnički hvaljenog djela, napravila film koji će zasigurno privuči publiku u kina svojom dinamikom od prve do zadnje minute. Film progovara o silnoj potrebi da budemo voljeni upravo ovakvi kakvi jesmo, a pri tom smo vrlo nevoljni, nespremni prihvatiti druge kakvi jesu. Rado bi mijenjali druge, ali ne sebe.

Glumački postav filma čine istinske regionalne zvijezde Lana Barić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić uz još niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i mlada Helena Beljan, koja je pokazala veliki glumački talent i nepogrešivo odigrala jednu od glavnih uloga u filmu. Uz nju svoje prvo glumačko iskustvo imao je i Goran Hajduković i mladi Juraj Dabić.

 „Napokon! Imamo film!!! Nakon više od dvadeset godina te, unatoč tvrdnjama o nedovoljnoj brojnosti…hrvatska kinematografija konačno je dobila punokrvno, širokopotezno, hrabro i osupnjujuće filmsko djelo, koje plijeni i autorskom snagom…“ zaključila je priznata kritičarka Vesna Pažin.

Kritike filma navedenih autora na sljedećem linkovima:

http://www.jutarnji.hr/-ti-mene-nosis–film-je-bez-usporedbe-u-suvremenoj-hrvatskoj-kinematografiji/1357844/

http://www.h-alter.org/vijesti/napokon-imamo-film

http://www.jutarnji.hr/prvi-hrvatski-film-koji-traje-dva-i-pol-sata–a-odlican-je/1354740/

 link na službeni trailer filma je:

https://www.youtube.com/watch?v=q9T6xs1spFw

facebook stranica je:

https://www.facebook.com/Timenenosi

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...