Početna - ZABAVA - Napravite sami prirodni tonik za čišćenje lica
lice
foto: pexels.com

Napravite sami prirodni tonik za čišćenje lica

Za prirodan tonik za čišćenje lica koji možete napraviti kod kuće potrebno je tek nekoliko satojaka, jako malo vremena, a osigurat će da vam lice izgleda čisto u svježe, a sam tonik će biti mnogo kvalitetniji od onog iz trgovine.

Postupak je vrlo jednostavan, ali važno je pripaziti odgovara li tonik upravo vašem tipu kože, jer bi u suprotnome moglo doći do iritacije i oštećenja.

Za mješovitu kožu
Ovakvom tipu kože najbolje odgovara jabučni ocat, odnosno domaći tonik od jabučnog octa. Možete ga pripremiti na vrlo jednostavan način. Ono što vam je potrebno jesu voda i ocat.

Priprema:U jednu šalicu prokuhane, ali ohlađene vode dodajte jednu veliku žlicu jabučnog octa i sve skupa dobro promiješajte. Pripremljeni tonik nanesite na blazinicu te njime lagano očistite svoje lice od šminke, a zatim isperite svoje lice vodom.

Za masnu kožu
Za ovaj tip kože najviše odgovara tonik koji je napravljen od zelenog čaja i limuna.

Priprema: U šalicu ohlađenog čaja dodajte 3 male žlice limunova soka i sve skupa dobro promiješajte. Postupak je isti kao prethodni, nanesite tonik na blazinicu, očistite kožu te s nje uklonite suvišnu masnoću. Preporučuje se lice još jednom umiti običnom vodom.

Za suhu kožu
Najbolji prirodni tonik za suhu kožu je tonik napravljen od mlijeka, limunova soka, banane i šećera u prahu.

Priprema: U posudu dodajte sitno nasjeckanu bananu, malo limunova soka, mrvicu šećera i mlijeka. Smjesu zatim prokuhajte, pričekajte zatim da postane mlaka te onda njome očistite lice. Nakon što očistite lice, isperite kožu običnom vodom.

Za normalnu kožu
Normalan tip kože je poprilično zahvalan i može podnijeti više vrsta sastojaka. Možete pripremiti tonik od kiselog vrhnja, limunova soka i žumanjka.

Priprema: U posudu stavite jedan žumanjak, malo kiselog vrhnja i nakapajte malo limunova soka. Sastojke dobro promiješajte sve dok se smjesa ne spoji, a zatim ju nanesite na blazinicu i tako očistite lice. To će vam oporaviti kožu od cjelodnevnog nošenja pudera i izlaganja vremenskim nepogodama. Kao i sve prethodne, smjesu isperite običnom vodom.

Tonik treba potrošiti u dva dana
Svi ovi tonici mogu se čuvati u hladnjaku, no morate znati kako ovakav tonik nema dugi rok trajanja kao što ga imaju kupovni. U hladnjaku može stajati svega nekoliko dana, ali nikako predugo. Nemojte dopustiti da se pokvari i radije ga napravite u malim količinama.

Idealno bi bilo tonik potrošiti u roku od dva dana kako biste bili potpuno sigurni da su sastojci i dalje svježi i pogodni za nanošenje na lice. Velika prednost ovih tonika je ta što je potpuno sigurno na lice nanositi prirodne sastojke, bez dodatnih kemikalija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Iznajmljuje se prostor do Kuglane na Jelenju za potrebe druženja / privatnih zabava

Prostor je predviđen za najam privatnih i pravnih subjekata za potrebe organiziranja druženja i privatnih zabava, a  nalazi se u ...