Početna - IZDVOJENO - Nastavlja se kišno vrijeme, nestabilnom razdoblju ne vidi se kraj
Kiša

Nastavlja se kišno vrijeme, nestabilnom razdoblju ne vidi se kraj

Nastavlja se period nestabilnog vremena, a kiša koja je počela padati u srijedu navečer uvod je u novo jače pogoršanje vremena.

Takvo vrijeme potencirala je ciklona smještena između Engleske i Danske, a zbog svojeg zadržavanja na tom području uzrokovat će nešto slabiju sekundarnu ciklonu u podnožju Alpi. Ta će ciklona pojačati dovod vlažnog zraka što će našem području donijeti lokalno obilniju kišu tijekom četvrtka.

Međutim, zbog zadržavanja hladne zračne mase dovoljno nisko po sjevernoj Europi te zbog širenja anticiklonalnog grebena sa sjevera Afrike na sjever Europe, do kraja ovog tjedna ponovno će se otvoriti mogućnost za spuštanje dijela hladne zračne mase do Alpa koje će zatim reagirati s novom sekundarnom ciklonom već u nedjelju.

Četvrtak će u sljedeća tri dana biti najnestabilniji. Oslabljena ciklona proći će preko našeg područja, što će biti popraćeno obilnom kišom i jakim jugom. Kiša će pritom biti najobilnija sredinom dana kada postoji mogućnost i za grmljavinu, a poslijepodne i navečer slijedi smirivanje vremena i postepeno razvedravanje. Najviše kiše past će na području oko Učke , grobničkih Alpi te južnog dijela Gorskog kotara gdje se očekuje i do 50 mm kiše, a lokalno i više. Na ostatku područja nešto manje, uglavnom do 20 mm.

Jugo će tijekom jutra biti najjače i to na području oko otoka Raba gdje će mjestimice biti i olujnih udara, a zatim će okrenuti na jugozapadnjak i postepeno slabjeti.
Jutarnje temperature na Kvarneru od 8 do 12°C, u Gorskom kotaru oko 6°C dok će se tijekom dana penjati na 14-18°C na Kvarneru, a u Gorskom kotaru 10-15°C.

Petak će donijeti malo mirnije, ali ne i stabilnije vrijeme. Oblaci će se tijekom dana zadržati nad Kvarnerom, kada može biti i lokalnih kratkotrajnih pljuskova, a navečer slijedi razvedravanje na čitavom području. Vjetar će tijekom dana puhati slabe jačine, na moru jugo, a u gorju jugozapadnjak. Jutro na Kvarneru oko 10°C, a u Gorskom kotaru oko 5°C. Po danu će se temperatura na cijelom području dizati na oko 15°C, dok će vedra područja na Kvarneru mjeriti i do 20°C.

Subota od sredine dana donosi novo naoblačenje, a popodne i navečer slabu kišu koja će biti uvod u novo pogoršanje vremena kojem se vrhunac očekuje kroz nedjelju. Jugo će na Kvarneru prema kraju dana jačati dok će se u Gorskom kotaru zadržati slabe jačine.  Temperatura ujutro posvuda od 7 do 10°C, a po danu će se na Kvarneru dizati na 15-20°C, u gorju do 15°C.

Nestabilnom vremenu trenutno nema kraja na vidiku, javlja RiMeteo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...