Početna - IZDVOJENO - Nastavljaju se ulaganja u Platak
platak
foto:freepix.biz

Nastavljaju se ulaganja u Platak

Teme  redovitog susreta s novinarima u ovaj ponedjeljak bile su investicije u Platak i raspored sredstava na prethodnom kolegiju župana. U uvodnom dijelu župan Komadina izrazio je sućut obitelji Josipa Deželjina, jedan od utemeljitelja Sveučilišta u Rijeci koji je preminuo u Zagrebu u 97. godini života. Deželjin je 2001. godine dobio županijsku nagradu za sveukupni doprinos na području ekonomske znanosti i unapređenja županijskog gospodarstva. Autor je više od 400 stručnih i znanstvenih radova i 16 knjiga.

Na prethodnom kolegiju župana doneseno je više odluka o rasporedu sredstava.

Donesena je odluka o kupnji dva digitalna mamografa za ispostave Doma zdravlja u Malom Lošinju i na Rabu, čime će se zamijeniti zastarjeli uređaji. Vrijednost svakog mamografa je oko milijun kuna. Odlukom o financiranju Gorske službe spašavanja raspoređena su sredstva stanici u Delnicama (58.000 kuna) i Rijeci (122.000 kuna). Za financiranje tvrtke EPK 2020 raspoređeno je 750.000 kuna i rebalansom proračuna planira se udio Primorsko-goranske županije u ovom projektu podignuti za još milijun kuna.

Za razvoj sportskog centra na Platku predviđen je iznos od milijun eura, o čemu je detaljnije izvijestio Ljudevit Krpan, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.

Prema Krpanu, nastavlja se ulaganje u turističku infrastrukturu Platka. Reakcije posjetitelja na nove sadržaje, kao što su tubing i trake koje malim skijašima omogućavaju uživanje u snijegu na Platku, bili su vrlo pozitivni.

Razvoj se nastavlja uređenjem županijske ceste u iznosu od 3 milijuna kuna, od čega će 2 milijuna doći iz županijskog proračuna, a milijun od Županijske uprave za ceste. Nastavlja se projektiranje sustava vodoopskrbe i aktivnosti u GSC-u vezane uz dogradnju još jednog ravnog tubinga na Radeševu, uređenje adrenalinskog parka za najmlađe, stazice spretnosti i dvije trim staze za rekreativce. S obzirom na povećani interes posjetitelja, ove zime radit će se na proširenju parkirališta.

Pročelnik je zaključio da je Platak bio ambiciozno planiran, a da je Županija veći dio planova realizirala.

“U okviru početnih planova računali smo na sredstva EU. Nažalost, iz operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ ne postoji mogućnost sufinanciranja i dio naših aktivnosti je traženje dopuna, izmjena ili barem predviđanja kompatibilnih programa koje će ministarstvo putem bespovratnih sredstava moći uložiti u sportsko-rekreacijski turizam i javne turističke sadržaje”, pojasnio je pročelnik.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran sanira školjeru na lovranskom lukobranu

Općina Lovran nastavlja s investicijama, pa je tako jučer započela dohrana školjere luke Medveja i luke Lovran. Načelnik Bojan Simonič ...