Početna - IZDVOJENO - “Nastavljamo s dovođenjem velikih svjetskih zvijezda u Opatiju”

“Nastavljamo s dovođenjem velikih svjetskih zvijezda u Opatiju”

Opatija ja na samoj polovici kolovoza ugostila najveću glazbenu zvijezdu u posljednjih desetak godina, a radilo se o koncertu iznimno popularnog Talijana Erosa Ramazzottija koji je bio na svjetskoj turneji. Takvi veliki koncerti samo do prije dvije-tri godine bili su gotovo nezamislivi u Opatiji, no zalaganjem Ernieja Gigantea Deškovića koji je preuzeo ravnateljsku funkciju u Festivalu Opatija, to je sad postala opatijska realnost u ljetnim mjesecima.

“Prije samo dvije godine nitko nije vjerovao da Opatija može iznova imati velike međunarodne koncerte. Bila je uvijek ista priča, stotinu razloga zašto se nešto ne može, puno pričanja i ništa konkretno. Mene to nije zanimalo i odlučili smo odraditi posao. Odmah smo priredili najbolje što domaća i bliža scena ima od Olivera i Balaševića do Gibonnija, a istovremeno dogovorili međunarodna imena. Tako smo prošle godine priredili hrvatsku ekskluzivu Zucchera i The Dire Straits Ex., a ove godine hrvatsku ekskluzivu Diane Krall i Erosa Ramazzottija”, rekao je Gigante Dešković.

Dovođenje svjetski popularnih glazbenika u Opatiju vrlo je težak zadatak…

“Nije bilo baš lako, ovdje se dugo vremena nisu održavali takvi koncerti pa Opatije nije bilo na koncertnoj mapi. Kontakti su tu, u mojem mobitelu, ali uvijek bi došli do „dobro, radimo s vama, ali hajmo koncert odraditi u Puli ili Zagrebu“. No nama je cilj Opatija kao najvažnija hrvatska koncertna lokacija tijekom ljetnih mjeseci. Zato smo prvo nastup Zucchera iskoristili kako bismo im u živo pokazali što se tu može. I tako, malo po malo, ove smo godine u Opatiji priredili hrvatsku ekskluzivu Diane Krall i hrvatsku ekskluzivu Erosa Ramazzottija u najboljem terminu jedne od najvažnijih međunarodnih turneja na svijetu ove godine. Mislim da sve to puno znači ovom području u smislu promocije i ponude”, istaknuo je prvi čovjek Festivala Opatija.

Ljeto 2020. godine ponovno će donijeti velika imena u Opatiju, navodno čak i još nešto zvučnije, a uskoro bismo trebali doznati i o kome se radi.

“Kako se velike događaje priprema i po godinu dana unaprijed, sada radimo na ljetu 2020. Za sada nam je u planu tijekom jeseni izaći u javnost s prvim imenom koje dolazi na Ljetnu 2020., a krajem ili početkom sljedeće godine sa sljedećim. Ne mogu još o imenima, ali letvicu smo si postavili”, istaknuo je Gigante Dešković u razgovoru za Fiuman.

Preuzeto s: http://www.fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Muzej grada Rijeke otvoren u Noći muzeja

U Palaču šećera, gdje se može vidjeti stalni postav posvećen gradskoj povijesti, ulazi se u dvije grupe po 25 osoba ...